18. února 2022 • 09:58

Gambit musí do lower bracketu, pozitivní covid test komplikuje hru NaVi

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní část IEM Katovice má za sebou první den. V něm uspěly celky Vitality, Heroic nebo Virtus.pro. Došlo však i k jednomu překvapení, obhájci titulu Gambit prohráli a za titulem se musí prodrat spodní částí pavouka.



Nejsnáze prošli do dalšího kola skupiny A hráči Virtus.pro. Přitom do cesty se jim postavil tým Copenhagen Flames, kterému svědčí velké turnaje. Umístění v TOP10 na loňském Majoru ve Stockholmu ho dostalo na 18. příčku světového rankingu a nyní se dánská banda probojovala i do základní části IEM Katovice.

Virtus.pro se však nenechali zaskočit a zvítězili 2:0. Přispívá k tomu i fakt, že východoevropské mužstvo patří mezi to málo týmů, které přes zimu neudělaly změnu na své soupisce. K tomu se v pozápasovém rozhovoru pro web HLTV.org vyjádřil i lotyšský hráč Virtus.pro Mareks „YEKINDAR“ Galinskis: „G2, Vitality a ostatní týmy udělaly změny v sestavách, ale my ji udělali v průběhu října. Teď je to téměř půl roku, co hrajeme s FL1Tem. Pokud budeme hrát špatně, nebude to kvůli tomu, že nebyl čas. Teď musíme ukázat, čeho jsme schopní,“ řekl odhodlaně YEKINDAR.

Copenhagen Flames se ve spodní části pavouka utkají se světovou dvojkou Gambit. Tým, jenž loni vyhrál katovický turnaj, padl ve vypjatém zápase s NIP. Každý z týmu si udržel svůj map pick, NIP nejdříve ovládli Ancient, Gambit následně srovnali stav série na Vertigu. Rozhodující mapa Overpass ale vyšla lépe švédskému mužstvu, které zvítězilo 16:8 a v dalším střetnutí se může těšit na souboj s Virtus.pro.

Z česko-slovenského pohledu byl zajímavý zápas MOUZ s Vitality. David „frozen“ Čerňanský opět patřil mezi nejlepší hráče MOUZ, tentokrát se však nemohl tolik opřít o Jona „JDC“ de Castra, který v minulých zápasech zářil. I tak se MOUZ rvali, na Vertigu padli až v prodloužení 22:19, také na Infernu rozhodovalo prodloužení, které lépe vyšlo právě MOUZ. Jenže francouzské mužstvo Vitality mělo drtivý nástup do rozhodující mapy Nuke. Dostalo se do vedení 14:1 a vedení už nepustilo. Po výhře 16:10 ovládlo celou sérii a jde dále.

Vitality se v dalším kole utkají s hráči Heroic, kteří si poradili s OG. Právě s OG si zahrají frozen a spol. Dnešní zápasy skupiny A začínají v 16 hodin a v 19.30.

Už po obědě začne druhá skupina B. K prvním zápasům v turnaji nastoupí světová jednička Natus Vincere. Ruskému týmu ale komplikuje situaci pozitivní test na koronavirus, který měl ve čtvrtek odpoledne Kiril Sergejevič „Boombl4“ Michajlov. Zápasy ve skupině může odehrát z izolace v hotelovém pokoji. Problém by však nastal, pokud by Boombl4 zůstával pozitivní i v dalších dnech, ESL totiž neumožňuje odehrát play-off z izolace.

Ve skupině B už je jasno o výsledcích dvou zápasů. FaZe se zatím nemusí trápit absencí Robina „ropz“ Koola, protože i bez něj si vedou dobře a po výhře 2:1 nad Team Liquid jsou opět blíže k postupu do play-off.

Brazilská FURIA zaskočila Astralis a po výhře 2:0 míří dál, v dalším zápase by se měla utkat s úspěšnějším týmem ze souboje NaVi vs. ENCE. Do akce se dnes vydají i G2, kteří se střetnou s fnatic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud