21. května 2022 • 23:57

Hvězdný s1mple zazářil a NAVI postoupilo do finále PGL Majoru

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaznamenal pět fragů v jednom kole a nikoho v natřískané aréně v Antverpách nenechával chladným.  Aleksandr "⁠s1mple⁠" Kostyliev zas potvrdil svoji světovou extratřídu a dovedl tým Natus Vincere (NAVI) přes ENCE až do finále PGL Majoru. Obhajobu titulu jim bude chtít v neděli večer překazit světová jednička FaZe Clan.



Stejně jako v prvním semifinále se rozhodlo na dvou mapách. NAVI předváděli nekompromisní CSko. První mapu Nuke opanovali 16:7. V té druhé se ENCE herně zvedl, na výborně hrající ukrajinský tým to ale nestačilo. Dust2 Natus Vincere vyhráli 16:12 a postoupili do finále Majoru. 

V něm budou chtít zopakovat zlatou cestu z loňského podzima, kdy ve finále PGL ve Stockholmu porazili G2 Esports. Od té doby se ale mnohé změnilo - čekat bude NAVI tým, který se vrátil do čela světového žebříčku a nic jiného než titul nebere.

Natus Vincere bude spoléhat svojí největší hvězdu, kterou je ukrajinský player s1mple. Ten v semifinále zaznamenal 58 killů a 31 smrtí. Mimochodem průměr jednoho hráče ENCE v počtu fragů byl hned dvojnásobně menší a to už je tedy slušný průvan.

"Máme velkou šanci vyhrát back-to-back Majors a myslím, že celý tým to chápe a je na sto procent soustředěný. (...) Stojíme před silným týmem. Karrigan a rain jsou hladoví po úspěchu, my ale také. Vyhraje tým, který si to víc zaslouží," shrnul pro HLTV s1mple.

A jak to vidí dánský borec z FaZe Clanu karrigan? Mrkněte se na rozhovor, který dělal pro Sazka eLEAGUE.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud