23. března 2021 • 21:22

Historicky prvním eFotbalistou roku se stal plzeňský T9Laky!

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Esport se čím dál tím víc dostává do povědomí široké veřejnosti, čemuž napovídá také anketa eFotbalista roku, která byla součástí slavnostního vyhlášení Fotbalisty roku. Úterní přenos na ČT Sport odtajnil vítěze ceny za nejlepšího esportovce ve hře FIFA, kterým se stal Lukáš „T9Laky“ Pour. „Je to úžasný pocit vyhrát historicky první ročník eFotbalisty roku,“ sdílel plzeňský hráč svou radost.



O vítězi rozhodlo 45 hlasujících, mezi kterými byli zástupci hráčů jednotlivých FIFA týmů, manažeři, zástupci herních i masových médií, organizátoři turnajů, fanoušci, osobnosti, ale i fotbalisté české reprezentace – Patrik Schick a Jakub Jankto, kteří jsou také vášnivými hráči hry FIFA. Mezi hlasujícími se objevili také zástupci Sazka eLEAGUE a CZC.cz iSport LIGY.

Očekával se tuhý boj mezi dvěma velkými favority - Lukášem „T9Laky“ Pourem a Dominikem „Seron“ Čermákem. Mladý zástupce Sampi, organizace již zmíněného Jakuba Jankta, v jednu chvíli dokonce vedl, jelikož s přehledem vyhrál ve skupině hlasujících z řad zástupců médií. U ostatních skupin poroty ale těsně vítězil T9Laky, což jej vyneslo k celkovému prvenství v anketě.

V roce 2020 sice T9Laky nebyl na české scéně tak dominantní jako v předešlé verzi hry, ale rok se mu podařilo odstartovat na výbornou vítězstvím Viktorie Plzeň v prvním ročníku e:LIGY, na podzim pak postoupil až do finále oblíbené CZC.cz iSport LIGY. Stabilními výkony se po celý rok umisťoval na předních příčkách turnajů a byl také českou jedničkou v rámci světového žebříčku Global Series.

„Je to úžasný pocit vyhrát historicky první ročník eFotbalisty roku. Chtěl bych poděkovat každému, kdo pro mě hlasoval. Jsem rád, že se zavedla tato anketa, protože je to další posun pro nás hráče a hlavně i pro samotný FIFA esport v ČR. Je pro mě čest být oceněn mezi hráči, na které jsem koukal jen na stadionu nebo v TV. Trofej je parádní a dost velká a těžká.“ řekl po vyhlášení Lukáš „T9Laky“ Pour.

eRepre je český národní tým v efotbale, jehož hráči reprezentují Českou republiku zejména na oficiálních mezinárodních turnajích FIFA a UEFA. Více info na www.erepre.cz.

Konečné pořadí ankety eFotbalista roku 2020:

1. T9Laky (FC Viktoria Plzeň esport) - 153 bodů
2. Seron (team Sampi) - 133 bodů
3. DRMi10 (SK Slavia Praha esports) - 41 bodů
4. RIIJK (Entropiq team) - 25 bodů
5. Emerickson (AC Sparta Praha eSports) - 24 bodů
6. Marioooso (AC Sparta Praha eSports) - 16 bodů
7. M4tk05 (Bohemians Praha 1905 esports) - 2 body
8. Caster (AC Sparta Praha eSports) - 1 bod
9. MikiTheGoat (bez týmu) - 1 bod

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud