30. dubna 2020 • 10:24

Virtual GP vládne eSuba. Kovačič vítězný i v belgickém Spa-Francorchamps

Autor: Virtual GP
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý závod sezóny a čtvrté vítězství. To je bilance Simona Kovačiče a stáje Logitech CZC.cz eSuba. Jejich dominance v letošním ročníku Mercedes-Benz Virtual GP 2020 pokračuje i po online závodě v belgickém Spa-Francorchamps. Druhé a třetí místo obsadili jezdci týmu Benzina ORLEN.



V úterý 28. dubna pokračoval letošní ročník Mercedes-Benz Virtual GP na simulátoru iRacing. Na 20 nejlepších jezdců z Česka a Slovenska čekal 45minutový závod na trati v belgickém Spa-Francorchamps, kde jeli s vozy Mercedes-AMG GT3.

Simon Kovačič si dojel už pro pole position v kvalifikačním klání s časomírou. Na paty mu ovšem už tehdy šlapala dvojice jezdců stáje Benzina ORLEN, zejména pak Martin Štefanko. Druhou řad obsadil jeho týmový kolega Erik Vizi a Daniel Pásztor v barvách Lenovo Legion.

Jezdci zvládli start bez problémů, skvěle pak vyrazili ze svých pozic zejména Petr Kužela s vozem Logitech CZC.cz eSuba a Michal Blažek z týmu MOGUL, až oba jezdci do sebe narazili. K větším problémům ale nedošlo a startovní pole vyrazilo vstříc první zatáčce i nástrahám Eau Rouge.

Virtual GP vládne eSuba. Kovačič vítězný i v belgickém Spa-FrancorchampsFoto Virtual GP

Až na konci prvního kola začala mela, když v zatáčce Blanchimont ztratil kontrolu nad vozem Daniel Pásztor a svůj Mercedes-AMG GT3 zcela zdemoloval. Hned poté ho následoval také Blažek, ale ten naštěstí mohl pokračovat.Jenže to nebyly jediné oběti v zatáčce Blanchimont. Blažka čekala v tom samém místě podobná nehoda jen o několik kol později a osudné se toto místa stalo i Oldřichu Štěpanovskému s vozem Big Shock nebo Matěji Korenémuv barvách týmu MOGUL.

Zatímco Simon Kovačič a Martin Štefanko se dokázali od startovního pole odtrhnout a ujet, Erik Vizi si musel neustále hlídat dorážející dvojici Lukášů – Lukáše Přádu z Thrustmaster Next Level Racing FOR2A a Lukáše Matěju s vozem TP-Link.

Západ slunce nevytrhl ze soustředění Simona Kovačiče z týmu Logitech CZC.cz eSuba a dojel si pro další vítězství a zůstává tak zatím v letošní sezóně neporažen. Na druhém místě se ztrátou necelých osmi sekund dokončil Martin Štefanko za tým Benzina ORLEN a třetí jeho týmový kolega Erik Vizi.

Virtual GP vládne eSuba. Kovačič vítězný i v belgickém Spa-FrancorchampsFoto Virtual GP

Simon Kovačič si navíc připsal další bod i za nejrychlejší kolo závodu a s celkovým počtem 102 bodů tak vede šampionát. Na druhém místě se nachází slovenský závodník Erik Vizi, který ztrácí už 34 bodů. Těsně za ním je pak Petr Kužela a také Viziho týmový kolega Martin Štefanko.

V týmovém šampionátu s přehledem vévodí stáj LogitechCZC.cz eSuba, nyní s náskokem 36 bodů na tým Benzina ORLEN. Třetí příčku drží Thrustmaster Next Level Racing FOR2A před týmem Lenovo Legion, který bude nepovedený závod ve Spa-Francorchamps hodně mrzet.

Šampionát Mercedes-Benz Virtual GP 2020 se vrací až 19. května, a to s pátým závodem sezóny. Ten se pojede na dalším slavném okruhu – na německém Nürburgringu.

Témata:  esport, eSuba, virtual gp
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud