Květoslav Šimek
11. září 2013 • 07:51

FANTASY EXTRALIGA: Hamerlík je zraněný, třineckou jedničkou bude Hrubec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

PRAVDĚPODOBNÁ SESTAVA | Těsně před startem extraligy musí v Třinci řešit obsazení v brankovišti. V posledním přípravném utkání s Olomoucí si gólman Peter Hamerlík zlomil klíční kost. Pro dobu léčení tak klub hledá parťáka k týmové jedničce Šimonu Hrubcovi. Na zkoušku jsou v Třinci dva slovenští brankáři – Branislav Konrád (26 let) a Adam Trenčan (23 let).



„Bohužel, Hamas se zranil, minimální doba léčení je šest až osm týdnů, proto jsme hledali náhradu do páru k Šimonovi,“ potvrdil třinecký trenér Jiří Kalous. „Pozvali jsme si dva slovenské brankáře, abychom je viděli v akci. Jeden z nich zůstane, papírově to chceme vyřešit do startu ligy.“

Branislav Konrád byl v minulé sezoně dvojkou ve Slovanu Bratislava. V ruské KHL si však zachytal jen čtyři zápasy v základní části a další dva v play off. Jasnou jedničkou byl Jaroslav Janus. O rok dřív ovšem Konrád pro Slovan vychytal slovenský titul.

O tři roky mladší Trenčan odehrál minulou sezonu na „farmě“ bratislavského Slovanu ve Skalici. Na rozdíl od Konráda už má ovšem s českými soutěžemi poměrně bohatou zkušenost. Dorosteneckou a juniorskou ligu chytal v Přerově, v Havířově, Jindřichově Hradci i v Opavě. V letech 2009-2011 hrál v Opavě druhou ligu.

Kromě Hamerlíka je aktuálně mimo hru i zraněný útočník Jakub Orsava. Po operaci kolena začíná s rehabilitací. Další útočník Marek Zagrapan, který hned v prvních přípravných zápasech dostal pukem do obličeje, už s týmem trénuje. První zápas hrají Oceláři v pátek doma proti Liberci (17).

Pravděpodobná sestava Třince

1.lajna
Varaďa – Bonk – Martin Růžička
Linhart - Hrabal

2.lajna
Adamský – Polanský - Gorškov
Galvas – Roth

3.lajna
Rákos – Peterek – Ostřížek
Zíb - Lojek

4.lajna
Rufer – Marek Růžička – Matuš (Marosz)
Foltýn - Roupec

Brankáři: Šimon Hrubec

Náhradníci:
Obrana: Kania, D. Krejčí
Útok: D. Kindl

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud