10. listopadu 2014 • 16:42

Problém pro nároďák: Po Váchovi na podzim dohrál i Limberský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned pro dvě opory nejlepších českých celků, Sparty a Plzně, nejspíš skončil fotbalový rok 2014. Po Lukáši Váchovi, kterého vyřadil utržený meniskus, hlásí problémy i David Limberský. Levý obránce z Plzně má rovněž problémy s kolenem, určitě nebude k dispozici trenéru Vrbovi pro reprezentační zápas s Islandem.



"David dohrával nedělní ligové utkání v Jihlavě s bolestí v koleně, dnešní vyšetření bohužel potvrdilo naše podezření na poranění vazů," uvedl tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

"David tak bohužel nebude moct odehrát blížící se duel české reprezentace proti Islandu v Doosan Areně, velmi pravděpodobně nebude k dispozici ani Viktorii ve zbývajících duelech podzimní části sezony," dodal Pillár.

Jednatřicetiletý levý obránce Limberský patřil v poslední době k hlavním oporám reprezentace. V základní sestavě nastoupil ve všech utkáních od nástupu trenéra Pavla Vrby včetně dosavadních tří zápasů kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

Zraněné koleno už dnes vyřadilo z nedělního zápasu s Islandem i ze zbytku podzimní sezony také dalšího reprezentanta sparťana Váchu, který si poranil meniskus. Také on hrál ve všech třech kvalifikačních zápasech od začátku a přispěl ke stoprocentní bilanci českého týmu.

Váchu vyřadil poraněný meniskus

Nepříjemná diagnóza se potvrdila. Záložník Lukáš Vácha ze Sparty si v nedělním ligovém utkání na hřišti Slovácka utrhl meniskus a v úterý se podrobí operaci. Pětadvacetiletý fotbalista si kvůli zranění kolena na podzim už nezahraje. Přijde mimo jiné o zbývající dva zápasy českého mistra v základní skupině Evropské ligy i o nedělní kvalifikační duel reprezentace s Islandem.

"Dnešní vyšetření potvrdilo moje zranění ze včerejšího zápasu. Podzim pro mě končí. Diagnóza zní: utržený zevní meniskus," napsal na twitteru Vácha, který na Slovácku střídal v 26. minutě. Zranění i termín operace posléze potvrdil také letenský klub.

Váchovo zranění je pro Spartu výraznou komplikací v boji o postup do play off Evropské ligy. Bez klíčového záložníka se bude muset obejít za necelé tři týdny v domácím utkání s Neapolí i poté v prosincovém posledním duelu skupiny v Bernu.

Problémy Vácha přidělal také reprezentačnímu trenérovi Pavlu Vrbovi. V dosavadních třech zápasech kvalifikace o postup na mistrovství Evropy totiž nastoupil vždy v základu a přispěl ke stoprocentní bilanci. Český výběr porazil Nizozemsko, Turecko i Kazachstán a s Islandem, který rovněž neztratil ani bod a navíc ještě neinkasoval, si v neděli v Plzni zahraje o první místo ve skupině.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud