1. prosince 2014 • 16:30

Hruška, Kopic, Mešanovič. Kdo se stane Hráčem měsíce listopadu?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce v kalendářním roce 2014 vzejde z trojlístku Aleš Hruška (FK Mladá Boleslav), Jan Kopic (Baumit Jablonec) a Muris Mešanovič (Vysočina Jihlava). Rozhodla o tom osmičlenná komise tvořená zástupci mediálních partnerů SYNOT ligy a dalších významných redakcí. Vyhodnotila při té příležitosti čtyři odehraná listopadová kola.



V nich svými střeleckými manévry zaujal bosenský šutér Mešanovič, jenž by mohl navázat na svého krajana a spoluhráče z jihlavského útoku Harise Harbu, vítěze ankety Hráč měsíce března 2014. Během listopadu se trefil ve třech po sobě jdoucích zápasech a přispěl tím k zisku sedmi bodů. Za jediný měsíc tak čtyřiadvacetiletý Mešanovič nasázel víc branek než v celé předchozí kariéře v SYNOT lize dohromady.

„Ani na hostování v Dunajské Stredě se mu zdaleka nedařilo tolik jako teď. Pravidelně vlastně začal hrát až po nástupu nového trenéra Kučery a důvěru splácí výtečnou produktivitou,“ chválí komentátor FANDY Tomáš Radotínský.

Úkolem mladoboleslavského Hrušky je naopak gólům zabraňovat. A jde mu to nadmíru dobře. Zkušený brankář se po letním příchodu z Příbrami v novém působišti chvíli rozkoukával, ale v závěru podzimní části potvrdil, že nikoli mu náhodou chodí pozvánky do reprezentace. Dvakrát vychytal čisté konto a pomohl k šesti bodům, díky nimž se tým z města automobilů posunul na pohárovou příčku. Hlavně na Dukle Hruška své spoluhráče skvělými zákroky výrazně podržel. Sebejistě si počínal i v Jablonci, kde však nakonec kapituloval a jeho tým tak utrpěl jedinou prohru v posledních čtyřech kolech „Zažil snový měsíc a potřetí se stal tátou,“ připomíná Martin Mls z Deníku.

Jablonecký záložník Kopic nejvíce zazářil v duelu s Plzní, kdy však paradoxně jeho gól a vynikající výkon nestačily ani na bod. Tahounem ofenzivy Baumitu však byl i ve vyhraných duelech v Liberci, s Mladou Boleslaví a v Ostravě, kdy šance vytvářel pro své spoluhráče a sám také zakončoval. Jeho dlouhodobě skvělou práci ocenil také kouč národního týmu Pavel Vrba, jenž ho zahrnul mezi náhradníky pod čarou pro kvalifikační zápas s Islandem. K absolutní spokojenosti tak snad Kopicovi chybí jen lepší výsledek z nedělní konfrontace s lídrem tabulky. „ Určitě by se nám přes zimu lépe trénovalo, kdybychom udrželi minimální odstup,“ uvádí čtyřiadvacetiletý středopolař.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud