9. března 2015 • 18:06

Liberec má náhradu za Csaplára a Kotrbu. Trénovat bude Vavruška

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce přišli po sérii tří porážek v úvodu jarní části první ligy o trenéry. Na lavičce dnes skončili Josef Csaplár s Jiřím Kotrbou, kteří tým vedli teprve od poloviny prosince. Předposlední celek tabulky na jejich místo angažoval dosavadního trenéra klubové juniorky Davida Vavrušku, který Slovan dočasně vedl už v závěru minulé sezony.



Kotrba s Csaplárem přišli do Liberce 17. prosince, kdy nahradili odvolaného Samuela Slováka. Ani pod jejich vedením se však výsledky nezlepšily a Slovan na jaře nebodoval, když podlehl Slavii i Dukle shodně 1:3 a naposledy v sobotu 0:2 Teplicím. Po poslední prohře se na něj navíc bodově dotáhl poslední Hradec Králové.

Jejich nástupcem se stal dvaačtyřicetiletý Vavruška, jenž v Liberci pracuje od června 2013 jako trenér mládeže. Loni v dubnu převzal první tým poté, co se Jaroslav Šilhavý dohodl na angažmá v Jablonci. V šesti zápasech získal s Libercem 10 bodů a dovedl ho do Evropské ligy. Následně se znovu vrátil k juniorce. V letech 2011 a 2012 úspěšně působil v Příbrami.

Vavruška si je vědom, že nyní ho čeká těžký úkol, ale věří, že Liberec v nejvyšší soutěži zachrání. "Všechny soukromé záležitosti a starosti nás všech musí stranou. Jsme v situaci, která je složitá, ale nikoli neřešitelná. Dostali jsme se do ní sami a sami ji musíme zvládnout. Všichni musíme pracovat ne na sto, ale na sto padesát procent. Věřím, že to zvládneme," řekl nový trenér Slovanu pro klubový web.

Šestapadesátiletý Kotrba před příchodem na sever Čech působil jako generální manažer Českých Budějovic, kde skončil předloni v květnu. Vedle Dynama trénoval také Cheb, Žižkov, Jablonec, Příbram, Olomouc, pražskou Spartu, Brno a národní tým do 21 let.

Dvaapadesátiletý Csaplár v Liberci působil už v letech 2001 až 2003 a v roce 2002 se společně s Ladislavem Škorpilem podílel na prvním mistrovském titulu Slovanu. Vedl také Příbram, Slavii Praha, Žižkov a vyzkoušel si i zahraniční angažmá v Panioniosu Atény a polské Wisle Plock. Také on vedl mládežnické reprezentace.

CELÝ SESTŘIH: Liberec – Teplice 0:2
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Liberec 3:1
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Slavia 1:3. Podívejte se na Škodův hattrick
Video se připravuje ...

V Liberci už vládne Kotrba a Csaplár. Slovan chce dvě posily
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud