2. července 2015 • 13:05

Frýdek míří zpátky do Sparty! Liberec za něj dostane Sýkoru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant do 21 let Martin Frýdek se vrací do Sparty. Její odchovanec dnes přestoupil z Liberce a podepsal tříletou smlouvu. Opačným směrem jde kromě nespecifikované částky také na přestup ofenzivní záložník Jan Sýkora, který naposledy hostoval v Brně.



Třiadvacetiletý Frýdek je odchovancem Sparty, za kterou hrával i jeho slavný otec, vicemistr Evropy z roku 1996. "Táta je nadšenej, že jsem zpátky," řekl novinářům Frýdek. Na Letné se navíc potká s mladším sourozencem Christiánem, který působí v týmu do 16 let.

Frýdek patří do stejné generace jako Ladislav Krejčí či Pavel Kadeřábek. Za Spartu odehrál dva zápasy v sezoně 2011/12, pak odešel na hostování do Senice a v zimě 2013 přestoupil do Liberce v rámci transferu Lukáše Váchy. "V Liberci jsem měl motivaci ukázat, že jsem do Sparty patřil. To se mi podařilo, koupili mě zpátky a teď je ještě větší motivace se prosadit ve Spartě," prohlásil.

Ve Slovanu se stal jedním z klíčových hráčů a zahrál si také evropské poháry. V dresu Liberce odehrál za dvě a půl sezony 64 zápasů, vstřelil dvě branky a připsal si třináct asistencí. "Odchod do Liberce jsem bral jako výzvu, že můžu hrát ligu. Jsem rád, že se to povedlo a dostal jsem se do takové formy, do jaké jsem se dostal," uvedl Frýdek.

Mezi klíčové postavy patřil Frýdek i na červnovém evropském šampionátu do 21 let v Praze, kde se blýskl i gólem do sítě Srbska. Dokonce získal místo v sestavě na úkor Krejčího, kterému dosud patřila levá strana sparťanské sestavy. "Možná mi to trochu pomohlo, ale zájem od Sparty byl už před šampionátem," poznamenal Frýdek.

Pro Spartu jde už o pátou významnou letní posilu. Dosud přišli cizinci Marco Paixao, Marcus Steinhöfer, Franci Litsingi a Kehinde Fatai. Navíc se z hostování v Itálii vrátil nejlepší hráč předminulé sezony Josef Hušbauer.

Frýdek: Škoda, ten jeden gól chyběl
Video se připravuje ...
Liberec - České Budějovice: Obrovská šance Breznaníka a vzápětí Frýdkovo břevno
Video se připravuje ...
Slovácko - Liberec: Gól Martina Frýdka na 2:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud