Hynek Preisler
22. září 2015 • 12:11

Liberec se svých hráčů nebojí. „Hosté“ v Příbrami proti němu mohli hrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to česká specialita. Následující větu slyšíme téměř každé kolo: „Hráč X hostuje v klubu A z klubu B a podle dohody obou nemůže ve vzájemném zápase nastoupit. Jinými slovy mateřský klub zakáže svému hráči na hostování proti sobě hrát. Výjimkou je Liberec, což naposledy poznala Příbram, která na severu Čech padla 0:3 i s dvěma hráči v sestavě, kteří U Litavky hostují právě ze Slovanu: Martinem Susem a Vojtěchem Hadaščokem.



„Ze strany Liberce je to profesionální přístup. Chtějí, aby kluci hráli těžké zýpasy, je to pro ně. Věřili si, že i s nimi nás zvládnou, což je jim také ke cti,“ kvitoval přístup Severočechů kouč Příbrami Pavel Tobiáš.

To v předchozím 6. kole proti Plzni se musel obejít hned bez tří hráčů. Davida Štípka, Matěje Končala a Jana Suchana, kteří úřadujícími mistrovi patří. Stejnou praxi uplatňuje i pražská Sparta, což v této sezoně poznal třeba v 5. kole Tomáš Přikryl, který hostuje v Dukle a ve vzájemném zápase se ukázat nemohl.

„Hráče na hostování nedáváme proto, aby seděl na tribuně, ale aby hrál,“ vysvětlil stručně Jan Nezmar, sportovní ředitel Liberce.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Příbram 3:0, Slovan stále neprohrál
Video se připravuje ...

„Je to filosofie našeho sportovního ředitele Honzy Nezmara, který tuhle českou specialitu neguje, aby hráči nehráli. Nikde ve světě to není,“ říká kouč Liberce Jindřich Trpišovský, jehož týmu teď málem „jeho“ Vojtěch Hadaščok za Příbram dal gól, avšak jeho střelu do prázdné branky zblokoval na rohový kop David Hovorka.

„Kdyby vstřelil gól, nedá se nic dělat, musíte nést následky z toho vyplývající. Souhlasím s tím. Vůči hráči je to nefér, protože my jsme ho tady nechtěli a ještě bychom mu zamezili v utkání nastoupit? Nemohl bych se mu pak podívat do očí,“ uzavírá Trpišovský.

Proč sudí nedovolil Příbrami kulišárnu z rohu? Sehráli to špatně
Video se připravuje ...

Liberec - Příbram: Gól Herolinda Shaly na 3:0
Video se připravuje ...

Liberec - Příbram: Vlastní gól Radka Dosoudila na 2:0
Video se připravuje ...

Liberec - Příbram: Gól Lukáše Pokorného na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud