2. ledna 2017 • 13:25

Jihlava vyhodila Bílkova asistenta Hippa, vzala kouče z juniorky

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sorry, ale už s tebou nepočítáme. Nemilou novinku se podle informací iSport.cz dozvěděl Michal Hipp (53), jenž začal podzim jako hlavní kouč Jihlavy a dojel ho ve stejném klubu jako asistent Michala Bílka. Dnes dostal razítko na to, že u týmu definitivně končí! Vedle Bílka ho nahradí Jan Kameník (34), dosud kouč juniorky FC Vysočina.



Samotný Hipp, jenž měl smlouvu až do léta, zprávu dnes po obědě potvrdil. „Rozešli jsme se po vzájemné dohodě, víc to nechci komentovat,“ uvedl bývalý trenér slovenské reprezentace, jenž v Jihlavě působil od ledna 2016 a v půlce září minulého roku se přesunul na pozici Bílkova asistenta.

Teď se stal pro klub nepotřebným a vrací se na Slovensko. Bílkovi bude na jaře pomáhat Jan Kameník, který přišel na Vysočinu v roce 2015 ze Slovácka a vedl rezervu v Juniorské lize. Klub chtěl nejprve angažovat svého odchovance Michala Kadlece (40), ale nakonec padla volba na Kameníka.

V kádru se zatím nic zásadního nemění. Po skončení smlouvy odešel jen útočník Haris Harba (na podzim hostoval ve Zlíně) do jižní Koreje a místo už nezbylo na chorvatského beka Zvonimira Blaiče. „Všichni důležití hráči zůstanou,“ ujistil ředitel Zdeněk Tulis. Platí to i pro nadaného záložníka Jozefa Urblíka, o něhož stála Mladá Boleslav.

S ní jednala Jihlava o příchodu středopolaře Jiřího Valenty, jenže ten dává podle zdrojů iSport.cz přednost nabídce ze Slovanu Bratislava. „Že přijde k nám je virtuální realita,“ pochopil Tulis.

Končí cizinci, klub přivedl jednu novou tvář

Do zimního drilu vstoupí FC Vysočina s kádrem dvaadvaceti hráčů a tří brankářů. „Soupisku opustili útočník Rostislav Šamánek a chorvatský pravý bek Zvonimir Blaić. Naopak jsme z hostování stáhli krajního záložníka Jakuba Fulneka a útočníka Tomáše Dubu. Jsem rád, že jsme v závěru roku uplatnili opci na přestup lotyšského reprezentanta Davise Ikauniekse, jenž v Jihlavě na podzim hostoval z FK Liepaja,“ uvedl sportovní manažer Milan Bokša a objasnil i příchod zatím jediné nové tváře v kádru.

„Martina Nového jsme delší dobu sledovali a vážně jsme o jeho angažování uvažovali už v létě, kdy dal nakonec přednost hostování v Jablonci. Po skončení podzimu se znovu naskytla možnost tohoto sparťanského odchovance angažovat a my jsme ji uvítali. Jde o univerzálního fotbalistu, který spolehlivě zastane posty pravého i levého obránce, ale může nastoupit i na obou krajích zálohy.“

Ligový podzim v 60 sekundách: Vysočina Jihlava
Video se připravuje ...

Slovenský kouč Jihlavy Michal Hipp sleduje duel zimní Tipsport ligy s Táborskem
Slovenský kouč Jihlavy Michal Hipp sleduje duel zimní Tipsport ligy s Táborskem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud