31. ledna 2017 • 19:03

Barák odejde! Slavia se dohodla s Udine na přestupu od léta

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Raketový vzestup fotbalové kariéry pokračuje. Talentovaný záložník Slavie Antonín Barák přeci jen změní působiště. "Sešívaní" se na transferu dohodli s italským Udinese, který měl o šikovného hráče eminentí zájem. Dvaadvacetiletý reprezentant jarní část sezony dokončí ve Slavii, na Apeninský poloostrov se přesune v létě. "Částka za přestup přesáhne 80 milionů," potvrdil na klubových stránkách předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. 



O tom, že konkrétním zájemcem v Itálii o Baráka je Udinese, informoval jako první deník Sport. Slavia svého klíčového hráče nejdřív nechtěla pustit, nakonec se ale s italským celkem dohodla.

„Italský klub Tondu dlouhodobě sledoval a Slavii v posledních týdnech zaslal sérii nabídek. Pro nás bylo nepředstavitelné, že bychom o hráče přišli před jarní sezonou a nabídku tohoto typu jsme bezprostředně odmítli," uvedl v rozhovoru pro klubové stránky Slavie předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík .

"Udělali jsme maximum proto, abychom hráče základní jedenáctky týmu udrželi. Současně jsme se rozhodli, byť hodně neradi, akceptovat přání hráče splnit si jeho sen jít hrát do italské ligy a dokonce přímo do Udinese. Tonda si přál porvat se s klubem o mistrovský titul a požádal o uvolnění v letním přestupovém termínu. Představenstvo klubu hráče dnes v noci na mimořádném zasedání uvolnilo k termínu 1. 7. 2017," dodal Tvrdík.

Milníky Barákovy cesty: z Příbrami do Slavie, selfie po derby, gól za reprezentaci
Video se připravuje ...

Prozradil i další detaily transferu. "Částka za přestup přesáhne 80 milionů a bude stoprocentně uhrazena v letošním roce. Dnes a zítra probíhá hráčova zdravotní prohlídka a dohoda na přestupu bude finalizována v krátké době."

Tvrdíka odchod jednoho z nejperspektivnějších hráčů v kádru mrzí. „Osobně jsem se s hráčem sešel dvakrát, jednou dokonce u něj v Příbrami. Jsem si jist, že Slavii má rád, fanoušky miluje, ale je to mladý hráč s obrovskou ambicí uspět v nejlepších soutěžích světa. Bylo to možná nejtěžší rozhodnutí, které jsem v klubu udělal. Tonda má v hlavě srovnáno, proč chce do Udinese a my jsme ho již nedokázali přesvědčit pro vizi Slavie, kterou chceme budovat. Nebylo to o penězích. Bylo to o jeho snu," vysvětlil šéf Slavie.

Barák přišel do Slavie před rokem z Příbrami a svými výkony si vysloužil i pozvánku do národního týmu, kde při debutu v listopadové přípravě s Dánskem hned skóroval. V první lize talentovaný středopolař zasáhl do 36 zápasů a vstřelil deset gólů, na podzim se ve 14 utkáních trefil třikrát.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Brno - Slavia: Barák otevřel skóre po hrubce Lutonského, 0:1
Video se připravuje ...

Brno - Slavia: Barák otevřel skóre po hrubce Lutonského, 0:1
Video se připravuje ...

Brno - Slavia: Znovu Barák! Záložník Slavie se trefil podruhé, 1:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud