8. června 2017 • 07:51

Překvapivá posila! Do Slavie jde Hromada, který se nedohodl v Plzni

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia zveřejnila další letní posilu. A jde o velmi zajímavé jméno. Do Edenu se stěhuje slovenský záložník a reprezentant do 21 let Jakub Hromada, který strávil minulou sezonu na hostování ve Viktorii Plzeň. Informaci uvedl na Twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.



Hromada odehrál v Plzni poslední ligový zápas na začátku dubna v Hradci Králové, poté ho noví trenéři Zdeněk Bečka a Pavel Horváth odstavili z týmu. Slovenskému záložníkovi, který v závěru sezony nechodil ani na lavičku, vypršelo hostování z italské Sampdorie a bylo evidentní, že Viktoria na něj opci neuplatní.

Předpokládalo se, že Hromada se vrátí do Itálie, jenže zareagovala Slavia. "V boji o postup do UEFA Champions League Slavii Praha posílí Jakub Hromada, slovenský fotbalový záložník a mládežnický reprezentant," uvedl na Twitteru bez dalších podrobností předseda představenstva vršovického klubu Jaroslav Tvrdík

Hromada přišel do Plzně minulé léto na hostování s opcí ze Sampdorie Janov. Jako talentovaný, teprve dvacetiletý hráč, který chtěl získat herní praxi a upozornit na své kvality. 

Slovenský mládežnický záložník Jakub Hromada ještě v dresu Viktorie Plzeň, kde odehrál sezonu 2016/2017
Slovenský mládežnický záložník Jakub Hromada ještě v dresu Viktorie Plzeň, kde odehrál sezonu 2016/2017

Slovenský středopolař se velmi rychle zabydlel v základní sestavě a pro trenéra Pivarníka se stal jedním z klíčových hráčů. Jenže na konci jara, kdy se v Plzni vyměnili trenéři, vypadl ze sestavy a nastupoval pouze za juniorku.

"Je jasné, že když poslední měsíc vůbec nehraje, uvažuje i o jiných možnostech. Pokud bych měl mluvit v procentech, řekněme, že je to osmdesát na dvacet ve prospěch návratu do Sampdorie. Jasněji bude o víkendu," tvrdil v rozhovoru pro Sport na konci května hráčův agent Roberto Sistici.

"Jakub se v Plzni cítil velmi dobře, ale teď už je to spíš záležitost klubu a rozhodnutí lidí, kteří v něm pracují," dodal Sistici. Situace se evidentně změnila a Hromada nakonec zamíří do týmu, který se s Plzní do posledního kola pral o titul a nakonec získal mistrovský pohár.

Slavia po skončení sezony pilně pracuje na posilách. Potvrdila příchod stopera Jakuba Jugase, v jednání jsou další zajímaví hráči. Hromada by měl vystužit střed zálohy, odkud do Itálie odchází Antonín Barák.

Hromada je slovenským mládežnickým reprezentantem, momentálně se chystá na EURO jednadvacítek v Polsku. V Plzni odehrál 24 zápasů a vstřeliíl jeden gól.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Liberec - Plzeň: Krásný gól! Hromada napálil míč do šibenice a Plzeň vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud