21. září 2017 • 20:00

Tvrdík: Nezmara chci jako ředitele, s Delim bychom byli v Lize mistrů

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucí sportovní ředitel Slavie? Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík by pro tuto funkci nejraději přetáhl z Liberce Jana Nezmara. „Nabídku měl a rádi bychom jednání znovu obnovili,“ přiznal v rozhovoru pro deník Blesk. A prozradil, která letní posila se mu zatím nejvíc zamlouvá.



Kvalitní kádr, kvalitní trenér, ale jedna z nejdůležitějších pozic zůstává ve slávistickém managementu stále neobsazena. Tuto funkci momentálně nepřímo zastává generální ředitel Martin Krob, který se o posilách radí s Jaroslavem Tvrdíkem, potažmo trenérem Jaroslavem Šilhavým.

Sportovního ředitele hledá boss „červenobílých“ již nějakou dobu. Hlavním kandidátem má být bývalý hráč Liberec a současný ředitel Jan Nezmar. Toho Slavia chtěla již v minulosti, ale k dohodě nedošlo. „Rádi bychom jednání obnovili a získali Jana do vedení nejen jako sportovního ředitele, ale i jako člena představenstva klubu,“ sdělil Tvrdík Blesku.

PREVIEW 8. KOLA: Udělá Slavia rekord? Kdo se zvedne z bahna? Nastoupí Rosický?
Video se připravuje ...

Kromě toho odmítl i tvrzení, že by do Slavie v blízké době zamířil trenér Karel Jarolím , jenž s reprezentací nepostoupil na MS 2018. „Karel je koučem reprezentace, přeji mu úspěch, národní tým ho potřebuje,“ uvedl.

Mezi nejlepší letní posily podle slávistického šéfa patří jednoznačně slovenský fotbalista Miroslav Stoch a líbí se mu i obránce Jakub Jugas.

„Mino (Stoch) mě nadchl. Chtěli jsme ho už v minulém přestupovém období, ale jeho klub požadoval příliš. Nyní jsme získali za racionální peníze skvělého hráče. Při derby na hřišti létal, žasl jsem, kde bral síly. Jakub Jugas mi také dělá radost, roste zápas od zápasu,“ okomentoval Tvrdík posily Slavie.

Halil Altintop v dresu Slavie
Halil Altintop v dresu Slavie

Zároveň si posteskl, že v důležitém dvojutkání v play off Ligy mistr s APOELem Nikósie, scházel týmu klíčový stoper Simon Deli. „Kdyby nastoupil, věřím, že hrajeme Champions League,“ uvedl. V zimě však může obránce z Pobřeží slonoviny ze Slavie zmizet, začne mu platit výstupní klauzule, která je zakotvena v jeho smlouvě.

„Simon měl klauzuli ve smlouvě, se kterou do Slavie ze Sparty přišel, a bez jejího zachování by smlouvu neprodloužil. V novém kontraktu je ale naštěstí výrazně vyšší. Již před touto sezonou měli všichni jasno, že odejde, a udrželi jsme ho. Takže zatím bych nespekuloval, uděláme maximum rozumného,“ snažil se Tvrdík uklidnit slávistické fanoušky tvrzením, že hodlá udržet Deliho v klubu.

Na střely 21:4, na góly 2:0 Slavia ovládla 288. derby. Co říkají statistiky?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud