4. ledna 2018 • 04:55

Agentka: Stanciua chceme do Sparty. Odmítl Besiktas, FCSB i Emiráty

Autor: kub, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příchod Nicolae Stanciua do Sparty? Pro jeho agentku Anamarii Prodanovou je to momentálně úkol číslo jedna. Rumunský záložník chce za každou cenu z Anderlechtu do Prahy. „Snažíme se ho do ní dostat,“ potvrdila Prodanová pro iSport.cz s tím, že 24letý fotbalista odmítl nabídky Besiktase, FCSB (dříve Steaua) či klubů z Blízkého východu.



To, jakým způsobem je před rokem a půl pomohl vyřadit z předkola Ligy mistrů, mají na Letné ještě v živé paměti. Především sportovní ředitel Zdeněk Ščasný, který Spartu vedl proti rumunské Steaue jako hlavní kouč. Není proto divu, že by talentovaného tvůrce hry rád viděl v rudém dresu.

Dobré znamení pro Pražany je, že sám Stanciu si přeje, aby jeho kroky směřovaly právě na Letnou. „Zájmem Sparty je poctěn a dělá vše pro to, aby za ni mohl hrát. Zná kouče Stramaccioniho, proti Spartě hrál a ví, že je to velký klub. Líbí se mu i Česká republika, má o všem dokonalé informace,“ řekla iSport.cz hráčova manažerka Anamaria Prodanová.

Podle ní 24letý záložník odmítl nabídky jak od Besiktase, tak i případný návrat do rumunského FCSB, který jej před rokem a půl prodal za deset milionů eur do Belgie. Ve hře údajně byli zájemci ze Spojených arabských emirátů i Saúdské Arábie. „Ale on se rozhodl jít do Sparty,“ tvrdí Prodanová. „Když si hráč něco přeje, je naší prací to splnit.“

Mám nabídku Sparty a chci pracovat s trenérem Stramaccionim, řekl Nicolae Stanciu
Mám nabídku Sparty a chci pracovat s trenérem Stramaccionim, řekl Nicolae Stanciu

V současné chvíli probíhají jednání na obou stranách a během pár dní by mělo být jasno. „Snažíme se domluvit s Anderlechtem, aby ho uvolnil na hostování s opcí na přestup,“ vyjasňuje formu působení Prodanová. „Stanciu klubu jasně řekl, že si přeje odejít do Sparty. Samozřejmě že jde o velké peníze, ale budeme se snažit najít řešení. A myslím, že ho najdeme,“ dodala.

Rumunský reprezentant už před pár dny uvedl, že nabídku od Sparty má a hodlá ji akceptovat. V mužstvu Andrey Stramaccioniho by měl zaplnit díru po Tomáši Rosickém coby tvořivý záložník.

Do Anderlechtu odešel šikovný záložník v létě 2016 za deset milionů eur jen pár týdnů poté, co se blýskl ve třetím předkole Ligy mistrů proti Spartě. Místo toho, aby se ale odrazil k lepšímu angažmá, začal spíše stagnovat. V aktuální sezoně totiž odehrál jen patnáct soutěžních zápasů a dal v nich jednu branku.

Důvodem jeho odchodu však mají být i spory s trenérem Heinem Vanhaezebrouckem, o nichž spekulují média v Rumunsku i Belgii. I proto se jeho odchod z Bruselu nabízí.

Matějovský: Cizinci ve Spartě? Vedení se tak rozhodlo, tak nám nezbývá než tomu věřit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud