Jan Malý
5. ledna 2018 • 18:40

Nezmar má smůlu. Pravá ruka šla do Boleslavi, chce najít další Chramosty

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav, aktuálně jedenáctý tým HET ligy, posiluje vedení. Dušan Uhrin mladší bude už jen trenérem a do klubu přichází jako nový sportovní manažer bývalý prvoligový sudí Jaroslav Bílek, který v posledních třech letech pracoval jako skaut v Liberci. Bílek se bude pohybovat kolem ligového mužstva, dohlížet na přechod boleslavských talentů do áčka či vyhledávat nové hráče.



Cesty osudu jsou někdy opravdu nevyzpytatelné. Poslední zápas, který Jaroslav Bílek pískal v první lize jako hlavní rozhodčí, byl v Mladé Boleslavi, když domácí na podzim 2014 prohráli s Plzní 0:3. Byl z toho poprask, protože Bílek přehlédl penaltový zákrok proti Západočechům během jejich jednobrankového vedení. Nyní bude v boleslavském klubu pracovat, stává se v něm novým sportovním manažerem.

Zároveň končí dvojrole, kterou měl dosud Dušan Uhrin mladší . Byl trenérem a také generálním sportovním manažerem, teď už se bude soustředit výhradně na trénování. „Pro mě se nic nemění, pracuju pořád stejně. Jardu znám, vycházíme spolu dobře. Čím víc lidí kolem fotbalu tu bude, tím lépe pro nás,“ konstatoval Uhrin.

Už dosud byl především a hlavně koučem, Bílek dostane úkoly, jež záběr boleslavského sportovního úseku rozšíří. „Bude takovou prodlouženou rukou mezi vedením, kabinou a realizačním týmem,“ přiblížil prezident středočeského klubu Josef Dufek.

Mladá Boleslav - Brno: Chramosta nekompromisně propálil Melichárka a je to 3:0 pro Boleslav
Video se připravuje ...

Hlavní náplň Bílkovy práce? „Komunikace s realizačním týmem, s hráči a sledování těch, kteří přicházejí v úvahu pro Mladou Boleslav ve všech kategoriích. Ale hlavně práce kolem A-týmu a práce s hráči na konci mládežnického období, to znamená s kluky od devatenácti let výš,“ vypočítal Dufek. „Určitě mi pomůže ve vyhledávání hráčů a se zjišťováním informací o nich,“ namaloval si spolupráci Uhrin.

Už když nastupoval do Liberce, věděl Bílek, že spojení bývalého sudího s ligovým klubem vyvolá nejrůznější spekulace. Věří však ve své schopnosti a znalosti. „Tři roky jsem dělal skauta v Liberci, byl jsem taková pravá ruka Honzy Nezmara. Myslím, že přehled o hráčích v první a druhé lize mám,“ naznačil, čím přispěje. „Chceme vychovat nové Chramosty , Klobásy, chceme zabudovávat místní hráče do kádru áčka,“ doplnil nový boleslavský sportovní manažer svou další prioritu.

V Liberci působil tři roky a byl součástí úspěšného úseku, jehož drtivá část v čele s ředitelem Janem Nezmarem a trenérem Jindřichem Trpišovským se přesunula do Slavie. Mohl i Bílek zamířit do Edenu?

„S Honzou Nezmarem jsme o tom samozřejmě mluvili, mělo se to řešit někdy v lednu, ale s panem Dufkem jsme se během týdne dohodli. Bylo to rychlé, nečekané. Měl o mě zájem, byla to nabídka, která se neodmítá. Jsem rád, že jsem tady. Udělám vše pro to, aby to tu fungovalo a aby to mělo hlavu a patu,“ popsal bývalý sudí.

Boleslav jednala rychle, šéf klubu Dufek věří v Bílkův přehled. „Svou kvalitu prokazoval v Liberci, kde pracoval v kolektivu Jindry Trpišovského. Je to člověk, který se ve fotbalovém prostředí pohybuje dlouhodobě. Myslím, že se vyznačuje velkou pracovitostí,“ pochvaloval si příchod bývalého arbitra do klubu boleslavský prezident.

Gólový centr Eldara Civiče
Gólový centr Eldara Civiče

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud