8. ledna 2018 • 19:40

Šance pro Janka. O útočníka Sparty stojí soupeř Plzně z Evropské ligy

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Sparty přišel jako velká posila. V letenském dresu však Marc Janko odehrál pouhých pět zápasů, ve kterých střelil jeden gól. A po podzimní části tak účinkování čtyřiatřicetiletého útočníka skončilo. Kroky rakouského fotbalisty by tak podle serveru blick.ch mohly zamířit zpět do Švýcarska, odkud do Prahy přišel. O jeho služby stojí Lugano.



Švýcarský klub, s kterým se střetla v základní skupině Evropské ligy i Plzeň, by sparťanského útočníka do svých řad rád získal o to více, že v domácí soutěži se mu příliš nedaří. V desetičlenné lize mu patří po devatenácti zápasech až sedmé místo, dlouhou dobu bylo Lugano dokonce na chvostu tabulky.

Rakouský veterán by měl pozvednout bídnou ofenzívu švýcarského týmu, Lugano totiž vstřelilo na podzim pouhých dvacet branek, což je vůbec nejméně z celé ligy. 

Janko před svým příchodem na Letnou hájil barvy Basileje, za kterou zaznamenal ve dvou sezonách dohromady 29 gólů, ve Spartě však pověst kanonýra nepotvrdil a v týmu skončil.

„To bylo v pořádku a dalo se to přijmout. Jednu věc bych ale udělal jinak. Pokud chcete někoho prodat, dáte ho do výlohy a ne do sklepa," okomentoval svůj konec v rudém dresu Janko.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud