9. ledna 2018 • 12:40

Ikaunieks do Bohemians? Zajímavá varianta, připustil Hašek

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlastně je to malý zázrak. Fotbalisté Bohemians na podzim v lize nastříleli jen 15 gólů, přesto zimují na nečekaném sedmém místě. Ač „klokani“ bavili svěžím moderním fotbalem, na každou branku se nadřeli. „Dávali jsme jich mnohem méně, než bychom si přáli,“ přiznal trenér Martin Hašek.



Bohemians na podzim chyběl spolehlivý střelec, což chtějí před jarem změnit. V kuloárech se často skloňuje jméno Davis Ikaunieks. Čerstvě čtyřiadvacetiletý kanonýr se na podzim podílel na víc než polovině gólů poslední Jihlavy, měl solidní bilanci 5+3. Pikantní je, že v minulé sezoně skóroval proti Plzni, Slavii i Spartě. Je pevnou součástí lotyšského áčka a nedávno ho doma vyhlásili druhým nejlepším fotbalistou roku, před něj se dostal už jen brankářský veterán Andris Vanins z FC Curych.

„Ikaunieks je pro nás zajímavá varianta,“ připustil kouč Hašek na včerejším startu zimní přípravy Bohemians. Pak ještě rychle dodal: „Nemyslím si ale, že je to otázka nejbližších dnů.“ Volně přeloženo: Ikaunieks je hodně žhavé zboží, zajímá se o něj víc klubů z Česka i ciziny. Logicky. Je produktivní, rychlý a kromě hrotu se dá použít i na křídlech.

Minulý týden se nasoukal do oranžového rozlišováku a načal v Jihlavě přípravu, což ale pochopitelně neznamená, že by na Vysočině nutně musel hrát i na jaře. Mimochodem, podle renomovaného webu transfermarkt. com je jeho tržní cena 700 tisíc eur, čili skoro 18 milionů korun.

„Klokanům“ by se gólový útočník hodil, nejlepší střelec týmu Jevgenij Kabajev svoje čtyři trefy rozložil do pouhých dvou zápasů. „Jednu posilu do útoku už máme - Benjamina Tetteha,“ zmínil trenér Hašek ghanského mládence, jenž většinu podzimu promarodil. „Teď už je fit a na prvním tréninku vypadal velice dobře,“ poznamenal Hašek.

Jirásek na odchodu. Stejně jako Budinský a Kuchta

Kouč Bohemians sní o zimních posilách do všech řad: „Rád bych jednoho brankáře, obránce, záložníka i útočníka. Samozřejmě je možné, že se to nepovede; v tom případě by mi nejmenší starost dělalo doplnění obrany. Ostatní posty potřebujeme nutně.“ Je šance, že bude moct nějakého nováčka postavit už v sobotní premiéře v Tipsport lize proti Táborsku? „Podle aktuálního stadia jednání to vidím na žádného nebo jednoho hráče.“

Bohemians na startu zimní přípravy zatím počítají jen odchody: z hostování se do Sparty vrátil brankář Viktor Budinský a do Slavie útočník Jan Kuchta, oba byli na podzim v zelenobílém týmu náhradníky. I záložník Milan Jirásek, jenž na podzim odehrál pouhých 164 ligových minut, v Ďolíčku uslyšel: „Už s tebou nepočítáme.“ V nejbližších dnech má přestoupit do jiného ligového klubu.

Zlín - Jihlava: Gól! Ikaunieks přehodil Dostála a otevřel skóre, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud