9. ledna 2018 • 18:00

Talent Sparty Drchal v akci: Hattrick za poločas korunoval krásným sólem

Autor: dvo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl úvod jako hrom. V pondělí podepsal se Spartou novou smlouvu do roku 2020, v úterý nasázel druholigovému Táborsku hattrick. Osmnáctiletý útočník Václav Drchal prožil v prvním přípravném utkání v roce 2018 báječnou premiéru v prvním týmu Letenských. „Nevěděl jsem, že vůbec nastoupím. Jsem rád, že jsem dostal šanci a že jsem ji takhle využil. Hattrick na úvod? To je krásný začátek, je třeba pokračovat," řekl po výhře 7:2.



Dva góly byly čistě po vzoru jeho spoluhráče na hřišti Davida Lafaty - doklepnutí na úrovni malého vápna. Třetí trefou však osmnáctiletý benjamínek letenského týmu potěšil všechny všudypřítomné fanoušky.

Stoper Semih Kaya poslal dlouhý pas dopředu, obrana Táborska na přihrávku špatně zareagovala, čehož si všiml právě Drchal a svoji dravostí míč obráncům ukradl. Rychle jim utekl a proti brankáři zvolil mazácké zakončení.

"Úplně bych neřekl, že to bylo mazácké, ale byla to situace stejná jako v zápase předtím v dorostu. S tím rozdílem, že tady je všechno rychlejší," prohlásil Drchal.

„Je to takový buldoček. Vypadá velmi dobře v tréninku, je rychlý a silný," uvedl asistent trenéra Radoslav Kováč .

Střelec hattricku Drchal: Doufám, že se v týmu udržím
Video se připravuje ...

Na hřiště se přitom Drchal dostal díky nepříjemnosti spoluhráč Eldara Čiviče, který musel předčasně skončit v 52. minutě kvůli zranění. Do hry tak šel mladý útočník a postavil se vedle Davida Lafaty a právě jako kdyby zkušený matador přenechal obstarávání branek svému mladšímu kolegovi.

„Jsem moc rád, že můžu trénovat s áčkem. První den samozřejmě byla lehká nervozita, ale čím déle jsem tu, tím lepší to je. Je to úplně jiné než dorostenecký fotbal. Je to daleko rychlejší, tvrdší, takže je to těžké se tomu přizpůsobit," uvedl Drchal.

Se Spartou trénuje od začátku zimní přípravy v minulém týdnu. Šanci si vysloužil díky povedenému podzimu, během něhož dal v dorostenecké lize za 15 zápasů 22 gólů.

Sparta - Táborsko 7:2. Podívejte se na všechny góly včetně Drchalova hattricku
Video se připravuje ...

Sparťanský trenér Andrea Stramaccioni dal v utkání s Táborskem šanci mladému sparťanovi Václavu Drchalovi
Sparťanský trenér Andrea Stramaccioni dal v utkání s Táborskem šanci mladému sparťanovi Václavu Drchalovi

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud