17. ledna 2018 • 15:23

Sparta - Tchien-tin 4:1. Proti čínskému týmu zářil Ben Chaim, připsal si 2+1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty vyhráli i druhý přípravný zápas v roce 2018. Na španělském soustředění porazili třetí tým čínské ligy Tchien-ťin Čchüan-ťien 4:1. Dobrý výkon předvedl Tal Ben Chaim, který nastoupil v útoku s Davidem Lafatou a připsal si dva góly a jednu asistenci. O zbylé trefy se postarali obránce David Hovorka a záložník Martin Frýdek.



"Byl to kvalitní zápas a čtyři vstřelené góly jsou opět důležité pro sebevědomí. Doufám, že to takhle bude pokračovat a kluci si budou o něco víc věřit," uvedl pro klubový web asistent trenéra Sparty Radoslav Kováč. "Kluci dokázali do zápasu dostat některé věci z tréninku, ale samozřejmě jsme i pár věcí pokazili a s některými věcmi spokojení nejsme, ale v zápase bylo více pozitivnějších věcí," dodal.

Sparta měla od úvodu navrch a v 18. minutě otevřela skóre, když si na centr od Vatajelua naskočil David Hovorka a přesnou hlavičkou poslal balon do sítě. O pět minut později vedli Pražané už 2:0. Hovorka se změnil v nahrávače, kolmicí vysunul Ben Chaima, jenž si zasekl balon a prostřelil gólmana.

V sestavě Sparty nechyběl ani záložník Martin Frýdek
V sestavě Sparty nechyběl ani záložník Martin Frýdek

V 26. minutě přidala Sparta třetí trefu. Zahustel ve skluzu přihrál Ben Chaimovi a ten se prosadil podruhé v utkání. Trefil si i v prvním zápase zimní přípravy, v němž Letenští na Strahově rozstříleli druholigové Táborsko 7:2. "Je to dobré hlavně pro něj samotného. Věřím, že mu to pomůže. Důležité je, aby takhle hlavně pokračoval dál a pracoval pro nás," uvedl Kováč.

Po přestávce pátý celek české ligy kontroloval hru a v 65. minutě skóroval počtvrté. Pražané se narážečkou dostali od rohového praporku, Ben Chaim proběhl s míčem až k soupeřově brance a jeho centr zužitkoval Martin Frýdek.

Čínský celek snížil v 76. minutě po chybě sparťanské defenzivy s brankářem Dúbravkou. Za Tchien-ťin Čchüan-ťien nastoupil belgický hvězdný reprezentant Axel Witsel. "Soupeř měl určitou kvalitu, vyzdvihnout musím jejich největší hvězdu Witsela, který je fantastický hráč. Měli tam v útoku také Modesteho, který je hodně silný v soubojích, ale kluci si s ním dokázali poradit, což je velmi dobře. Byl to pracovitý a dobrý soupeř pro nás," prohlásil Kováč.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud