Michal Koštuřík
30. ledna 2018 • 20:03

Zkušený stoper Krejčí dal košem Jihlavě. Přeplatilo ho Slovácko!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení! Zkušený stoper Jiří Krejčí (31), jehož přestup z Jihlavy do Slovácka podle informací iSport.cz nejprve vedení Vysočiny zatrhlo, nakonec přímého konkurenta přece jen posílí. Zítra odpoledne už odletí se svým novým týmem na soustředění na Tureckou riviéru. Tam míří i Jihlava, která s vůdcem obrany pro jarní část počítala. Rozhodla finanční stránka věci. „S Jirkou jsme ještě pro jarní část sezóny počítali, tudíž je to pro nás po sportovní stránce ztráta,“ uvedl jihlavský ředitel Jan Staněk.



Sparťanský odchovanec o odchod do Uherského Hradiště hodně stál, klub mu nabídl lukrativní dvouletou smlouvu. V Jihlavě by mu kontrakt doběhl po této sezoně.

„V polovině ledna nám oznámil, že buď teď, nebo v létě chce využít na naše poměry neuvěřitelné nabídky Slovácka a naléhal na nás, abychom jej pustili již v zimě. Tuto těžkou situaci jsme vyhodnotili tak, že bude pro klub lepší, pokud hráč odejde již nyní. Přestože takto posilujeme kádr našeho přímého konkurenta v boji o záchranu, tak jsme nakonec jeho přestup po náročných jednáních akceptovali. Neuměli jsme si představit, že ve středu naší obrany po celé jaro nastupuje hráč, který nemá dostatečnou motivaci k setrvání Jihlavy v lize a pro něhož je zásadní finanční aspekt. Na jaře chceme na hřišti jen fotbalisty, kteří se budou bít za FCV a kterým můžeme stoprocentně důvěřovat,“ okomentoval Krejčího nečekaný přestup Staněk.

Co na to samotný hráč? „Zhruba před čtrnácti dny jsem obdržel nabídku ze Slovácka, která mne zaujala jak z hlediska financí, tak i z pohledu možnosti prodloužit si o dva roky kariéru. Děkuji vedení FC Vysočina, že mi nakonec nastalou šanci umožnilo. Na působení v Jihlavě budu vzpomínat vesměs pozitivně,“ uvedl Krejčí na stránkách Vysočiny.

Poslední celek tabulky v zimě už přišel o třetího stopera, předtím z kádru zmizeli Lukáš Kryštůfek (Brno) a Antonín Rosa (konec vrcholové kariéry). Posilou do zadních řad je jen Petr Buchta z Bohemians. Ve Slovácku by měl Krejčí nastupovat ve dvojici s mladíkem Tomášem Břečkou. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud