Jan Vacek
Premium
12. března 2018 • 04:55

Sparta se trápí od 70. minuty. Co udělal Hapal v Karviné špatně?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři jarní zápasy, dohromady pouze šest bodů. A jediné vítězství. Tristní bilanci Sparty ve druhé polovině sezony utváří celá řada faktorů. Jeden je ovšem ostatním nadřazený. Neschopnost Letenských udržet nastavenou úroveň hry po celý duel. Pražané na jaře ve druhých poločasech pravidelně uvadají, jejich bída zpravidla kulminuje úderem 70. minuty. Naposledy za to Sparta zaplatila v sobotu v Karviné. Deník Sport zároveň novému trenérovi Pavlu Hapalovi vystavil vysvědčení. Co se mu povedlo a co nikoli?



Góly

Domácí: 87. Wágner

Hosté: 24. Kanga

Sestavy

Domácí: P. Le Giang – Čolić, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Panák, Janečka (71. Weber) – Voltr (65. Šisler), Budínský, Kalabiška (54. Lingr) – Wágner.

Hosté: Niță – Zahustel, Hovorka, Nhamoinesu, M. Frýdek – Kulhánek, Stanciu (89. Ristić), Kanga – V. Kadlec, Ben Chaim (74. Vatajelu) – Lafata (C) (64. Juliš).

Náhradníci

Domácí: Krnáč, Šisler, Lingr, Šulek, Weber, Ramírez, Letić

Hosté: Bičík, Kadlec, Ristić, Plavšić, Mavuba, Juliš, Vatajelu

Karty

Domácí: Budínský, Panák

Hosté: M. Frýdek

Rozhodčí

Franěk – Arnošt, Dresler

Stadion

Městský stadion Karviná, Karviná

Návštěva

4 833 diváků

Je to nejzákladnější pravidlo fotbalu. Tisíckrát omletá pravda. Pro mnoho lidí i klišé. Zápas trvá devadesát minut. Tuhle poučku je slyšet z úst trenérů či hráčů po každém druhém utkání. Pod tíhou její pravdivosti se nyní Sparta prohýbá. „Ve druhém poločase jsme mohli být aktivnější,“ prohlásil po plichtě v Karviné nový kouč rudých Pavel Hapal.

Pro největší český klub je alarmující, že se nejednalo o ojedinělý případ. Naopak se to začíná stávat železným standardem. Letenští na jaře ve druhých poločasech odcházejí. A krutě za to platí. Ve třech dosavadních duelech, ve kterých Sparta vstřelila první gól, po změně stran začala šlapat vodu. Ze začátku lehce, s příchodem 70. minuty už naprosto viditelně.

Čísla hovoří jasnou řečí. V zápasech proti Liberci, na Slovácku a v Karviné se Pražané ve druhých poločasech v základních statistických ukazatelích zhoršili. Spadlo jim držení míče, až na jednu výjimku mají méně střel na branku. A co především, na jaře po změně stran inkasovali oba dosavadní góly mimo svůj stadion. „Myslím, že se takhle zatahují v každém zápase, takže jsme to očekávali,“ glosoval sobotní bitvu karvinský stoper Pavel Dreksa.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud