Premium
29. března 2018 • 04:55

Horská dráha Lukáše Váchy: dvě Stramaccioniho sprchy, pád a šance

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musí si připadat, jako by na začátku sezony nasedl na horskou dráhu. A až teď z ní vystoupil. Lukáš Vácha má za sebou půlrok, který z hlavy jen tak nedostane. Výstřední záložník, který rozděluje fotbalové příznivce jako málokdo, toho během sedmi měsíců prožil víc než řada hráčů za několik sezon. Od loňského léta si prošel sérií veletočů, kotrmelců a obratů. Sliby o základní sestavě od bývalého sparťanského trenéra Stramaccioniho, neúspěšné hostování v Liberci, zranění. Nyní je sice znovu členem prvního týmu Sparty, řada lidí ale pochybuje o jeho budoucnosti v tomto klubu. Tohle je jeho příběh.



Dvakrát během půl roku na Letné slyšel, že s ním nepočítají. Na podzim se neúspěšně pokoušel restartovat kariéru v Liberci, víc než na hřišti ale trávil čas mezi náhradníky nebo na tribuně. Ačkoli se zdálo, že jeho dny v rudém dresu jsou sečteny, teď je zpátky v áčku. „Nový trenér Pavel Hapal ho povolal a sportovní vedení mu vyhovělo,“ vysvětlil generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Na úvod je třeba připomenout muže, který psal ústřední dějovou linku celého příběhu. Andrea Stramaccioni. Bývalý trenér Sparty, jenž po svém letním příchodu do klubu začal budovat mužstvo k obrazu svému. Vácha v něm měl mít pevné místo. Alespoň podle toho, co od italského trenéra slyšel na startu letní přípravy. „Jsi pro mě klíčový hráč,“ zněl jasný vzkaz směrem k Váchovi.

Jenže... Přišlo soustředění v rakouském Bad Häringu a přípravný duel proti Dynamu Kyjev. V něm si zkušený polař poranil koleno. Zprvu se zdálo, že jde o přetržené vazy, tohle podezření se ovšem nepotvrdilo.

Vácha přesto na nějakou dobu vypadl ze hry, na což Stramaccioni promptně zareagoval a do týmu přivedl Georgese Mandjecka s Riem Mavubou. Hráče na identickou pozici, navíc to nebyly žádné záplaty. Sparta za ně zaplatila desítky milionů korun, dostali lukrativní smlouvy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud