10. května 2018 • 08:52

Krizi Liberce odnese Holoubek. Kouče zachrání jen postup do Evropské ligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáct zápasů v HET lize a jeden v MOL Cupu. Víc toho David Holoubek v Liberci nestihne. Po sezoně v severočeském klubu podle informací deníku Sport skončí. Sedmatřicetiletý trenér zaplatí za to, že nesplnil cíl a nedovedl Slovan do evropských pohárů.



Sobotní domácí prohra se zachraňující se Jihlavou (1:3) byla pro ambiciózní vedení Liberce poslední kapkou. „My chceme Slovan!“ skandovali po nepovedeném zápase fanoušci a své si k tomu řekl i náročný majitel klubu Ludvík Karl.

„Karl Holoubkovi po zápase oznámil, že pokud nepostoupí s týmem do Evropské ligy, v létě končí,“ prozradil deníku Sport dobře informovaný zdroj. Tím dal liberecký boss trenérovi de facto polibek smrti, neboť tři kola před koncem ztrácí Liberec na pátou příčku čtyři body a jeho pohárové vyhlídky jsou tak už pouze v oblasti teorie...

„Myslím, že o Evropu už v téhle chvíli nehrajeme. Je to realita, se kterou se musíme smířit,“ hodil po Jihlavě ručník do ringu sám Holoubek, který včera nebyl k zastižení.

Klub nicméně informaci o jeho blížícím se konci zatím nepotvrdil. „Čekají nás tři zápasy, co bude pak, budeme řešit po nich,“ řekl včera deníku Sport ředitel Slovanu Libor Kleibl. Zároveň jedním dechem dodal, že ze způsobu, jakým Liberec v posledních týdnech vyklidil pozice, je poněkud perplex.

„A vy byste byl spokojený, kdybyste v pěti zápasech získal jediný bod?“ ukázal Kleibl na otřesnou sérii, která stáhla Slovan do středu tabulky. „Trenér Holoubek má u nás smlouvu do léta, víc vám k tomu nyní říct nemůžu,“ dodal.

Sedmatřicetiletý rodák z Humpolce přišel do Liberce v zimě místo Jindřicha Trpišovského, kterého zlákala Slavia. Převzal tým, který na čtvrtém místě ztrácel pouhé dva body na druhou příčku, znamenající účast v kvalifikaci Ligy mistrů.

Vstup Holoubkovi vyšel, ještě po 22. kole byl Liberec třetí s mankem jednoho bodu na druhou Slavii. Jenže v následujících pěti zápasech uhrál Slovan jediný bod: prohrál doma s Teplicemi a Jihlavou i na Dukle a v Jablonci, přičemž zejména porážka v severočeském derby se v Liberci neodpouští.

Další cesta do Evropy vedla pro Liberec přes MOL Cup, jenže tu mu už v březnu uzavřela ve čtvrtfinále Slavia.

I proto je nyní z Holoubka muž na odstřel.

Liberec - Jihlava: Šok pro Liberec: jihlavský Dvořák střílí druhy gól a otáčí zápas - 1:2
Video se připravuje ...

 

Liberec - Jihlava: Liberec druhou půli zatím nezvládá, Dvořák mohl přidat druhý gól
Video se připravuje ...
Liberec - Jihlava: Ikaunieks mohl z přímého kopu přidat další gól, Liberec tápe
Video se připravuje ...

Liberec - Jihlava: Ikaunieks střílí z brejku třetí gól, Jihlava je senzačně na koni - 1:3!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud