27. května 2018 • 19:18

Hráčem sezony v HET lize je Kopic, osobností Baroš, koučem Jílek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším hráčem uplynulé sezony první fotbalové ligy se poprvé stal záložník Jan Kopic, který si připsal nejvíce asistencí v soutěži a pomohl Plzni k titulu. V hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů jasně zvítězil před slávistou Josefem Hušbauerem a nejlepším střelcem a spoluhráčem Michaelem Krmenčíkem. Mezi kouči vyhrál Václav Jílek z Olomouce. Výsledky ankety dnes byly vyhlášeny na Galavečeru Ligové fotbalové asociace v Praze.



Sedmadvacetiletý Kopic patřil k oporám mistrovské Plzně a během sezony si z celého týmu Viktorie udržoval zřejmě nejstabilnější formu. S dvanácti gólovými přihrávkami byl reprezentační záložník suverénně nejlepším nahrávačem ligy a vedle toho si připsal i šest branek. Více gólů dal jen v sezoně 2014/15 ještě v dresu Jablonce, odkud následně zamířil do Plzně.

Nejlepší ligový hráč Kopic: Životní sezona? Těžil jsem z práce celého týmu
Video se připravuje ...

Kopic získal v hlavní kategorii ankety 93 bodů, přičemž celkem 26 hlasujících ho zařadilo na první místo, a před dalším záložníkem Hušbauerem měl výrazný náskok 50 bodů. O další tři body zpět byl útočník Krmenčík.

Vítěz ankety z roku 2014 Hušbauer v uplynulé sezoně se Slavií nedosáhl na obhajobu titulu a musel se spokojit s druhým místem. Osmadvacetiletý středopolař si připsal tři góly a sedm asistencí.

Krmenčík nastřílel 16 branek a poprvé v kariéře se stal nejlepším kanonýrem soutěže. Pětadvacetiletý reprezentant zazářil především na podzim, kdy se trefil jedenáctkrát. Na jaře se blýskl až v sobotním posledním kole na Dukle, kde dosáhl na premiérový ligový hattrick.

Mezi trenéry hlasující nejvíce zaujal Jílek. Dvaačtyřicetiletý kouč se s nováčkem soutěže Olomoucí postavil papírovým předpokladům a dovedl Sigmu nečekaně na čtvrté místo, které znamená účast v kvalifikaci Evropské ligy.

Jílek o 21 bodů porazil druhého Pavla Vrbu z Plzně. Bývalý reprezentační kouč hned v první sezoně po návratu do Viktorie získal s týmem titul. Třetí s výrazným odstupem skončil Martin Hašek, jenž dovedl Bohemians na sedmé místo a hlavně s nimi hrál zajímavý kombinační fotbal.

Baroš o Baníku, Liverpoolu i budoucnosti. Trenérem určitě nebudu, smál se
Video se připravuje ...

Cizincem sezony se stal lotyšský útočník Davis Ikaunieks, ani jeho deset branek však nestačilo Jihlavě k udržení. Objevem sezony byl zvolen dvaadvacetiletý olomoucký obránce Václav Jemelka, osobností ligy pak šestatřicetiletý ostravský kapitán Milan Baroš, jenž se s Baníkem v posledním kole zachránil.

Hráčem sezony v hlasování fanoušků se stal slovenský záložník Slavie Miroslav Stoch, který si připsal čtyři góly a čtyři asistence, a v Edenu zůstala i Cena Lukáše Přibyla pro tým nejlépe pracující s fanoušky. Doprovodným anketám, které byly vyhlášeny už předem, kralovali Plzeňané. Obráncům vládl Radim Řezník, záložníkům Kopic a útočníkům Krmenčík, jen mezi brankáři triumfoval olomoucký veterán Miloš Buchta.

Galavečer HET ligy: Nádherná Barošová, okouzlující paní Lavičková či Stochova kráska
Video se připravuje ...

Plzeňský Michael Krmenčík si poprvé převzal cenu pro nejlepšího střelce ligy
Plzeňský Michael Krmenčík si poprvé převzal cenu pro nejlepšího střelce ligy

Anketa o nejlepší hráče první fotbalové ligy za sezonu 2017/18:

Hráč sezony: 1. Jan Kopic (Plzeň) 93 bodů, 2. Josef Hušbauer (Slavia Praha) 43, 3. Michael Krmenčík (Plzeň) 40, 4. Stanislav Tecl (Jablonec/Slavia Praha) 37, 5. Jakub Plšek (Olomouc) 23, 6. Davis Ikaunieks (Jihlava) 20, 7. Miroslav Stoch (Slavia Praha) 19, 8. Milan Baroš (Ostrava) 9, 9. Michal Trávník (Jablonec) 8, 10. Radim Řezník (Plzeň) 8.

Trenér sezony: 1. Václav Jílek (Olomouc) 121, 2. Pavel Vrba (Plzeň) 100, 3. Martin Hašek (Bohemians 1905) 50, 4. Petr Rada (Jablonec) 36, 5. Jindřich Trpišovský (Liberec/Slavia Praha) 31.

Cizinec sezony: 1. Ikaunieks 113, 2. Stoch 80, 3. Nicolae Stanciu (Sparta Praha) 62, 4. Patrik Hrošovský (Plzeň) 28, 5. Vladimir Jovovič (Jablonec) 16.

Objev sezony: 1. Václav Jemelka (Olomouc) 81, 2. Jiří Kulhánek (Sparta Praha) 50, 3. Alex Král (Teplice) 38, 4. Matěj Pulkrab (Liberec) 35, 5. Patrik Žitný (Teplice) 26.

Osobnost ligy: 1. Baroš 102, 2. David Lafata (Sparta Praha) 90, 3. Roman Hubník (Plzeň) 40, 4. Tomáš Rosický (Sparta Praha) 27, 5. Tomáš Hübschman (Jablonec) 22.

Cena Lukáše Přibyla (pro klub nejlépe pracující s fanoušky): 1. Slavia Praha 77, 2. Sparta Praha 59, 3. Plzeň 45, 4. Bohemians 1905 33, 5. Ostrava 15.

Cena Františka Hrdličky: Libor Kleibl (Liberec).

Hráč sezony podle hlasování fanoušků: Stoch.

Hráč sezony Fortuna národní ligy (druhé ligy): Jan Matoušek (Příbram).

Trenér sezony Fortuna národní ligy: Roman Skuhravý (Opava).

Doprovodné ankety (vyhlášeny 22. května):

Brankář sezony: 1. Miloš Buchta (Olomouc) 68, 2. Milan Heča (Slovácko) 54, 3. Matúš Kozáčik (Plzeň) 54, 4. Ondřej Kolář (Liberec/Slavia Praha) 53, 5. Tomáš Fryšták (Bohemians 1905) 35.

Obránce sezony: 1. Řezník 65, 2. Jemelka 59, 3. Luděk Pernica (Jablonec) 57, 4. Jakub Jugas (Slavia Praha) 39, 5. Hubník 31.

Záložník sezony: 1. Kopic 101, 2. Hušbauer 55, 3. Stoch 42, 4. Plšek 41, 5. Stanciu 27.

Útočník sezony: 1. Krmenčík 110, 2. Tecl 103, 3. Ikaunieks 57, 4. Milan Škoda (Slavia Praha) 28, 5. Baroš 23.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud