Jan Vacek
1. června 2018 • 04:35

Sparta našla beka, Coufal je na cestě. Liberec dostane miliony a dva hráče

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deník Sport o tom informoval už v minulých týdnech, nyní je to prakticky hotové. Obránce Vladimír Coufal se s největší pravděpodobností stane hráčem Sparty. Vedení Letenského klubu je s hráčem domluveno na podmínkách smlouvy, dohoda existuje i na trase Liberec–Letná. Pražané za elitního beka zaplatí zhruba 15 milionů korun, součástí transakce jsou i mladíci Tomáš Wiesner s Danielem Köstlem, kteří budou nadále hostovat ve Slovanu.



Posílit pozici pravého obránce, to je po skončení sezony absolutní priorita Sparty. Shodně o tom mluvili po závěrečném utkání na Bohemians hlavní trenér Pavel Hapal i sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. Největší český klub ho našel v libereckém kapitánovi Vladimíru Coufalovi.

Jednání o možném transferu probíhají delší dobu, zástupci Sparty se s hráčem potkali už v průběhu jara. V posledních dnech se rokování dostala do závěrečné fáze. „Kluby mezi sebou i hráč jsou prakticky domluvení na veškerých podmínkách,“ informuje zdroj detailně obeznámený s děním ve Spartě.

Definitivní razítko přijde až poté, co se Coufal vrátí z reprezentačního srazu v Rakousku. Se Spartou podepíše smlouvu a 18. června se bude hlásit kouči Hapalovi na začátku letní přípravy. Slovan za svou oporu vyinkasuje zhruba 15 milionů korun, součástí obchodu je rovněž pokračující hostování mladíků Tomáše Wiesnera a Daniela Köstla na severu Čech.

Sezona Sparty v kostce: Stramaccioniho neúspěch, konec Rosického, nástup Hapala
Video se připravuje ...

Coufalův přechod na Letnou je pikantní z toho pohledu, že se řízný bek v podzimním utkání U Nisy dostal do ostrého sporu s křídelníkem Pražanů Talem Ben Chaimem. V zákulisí se také mluvilo o tom, že pětadvacetiletý bek mohl zamířit do Slavie za oblíbeným koučem Jindřichem Trpišovským. Nakonec však kývl rivalovi. Zajímavostí je, že ještě za vlády kouče Vítězslava Lavičky byl Coufal ve Spartě na testech.

Pro pátý celek uplynulého ligového ročníku se jedná o významnou posilu. Na pravém beku nastupoval výhradně Ondřej Zahustel , na jaře se ovšem potýkal s bídnou výkonností. „Navíc ho limitovaly zdravotní problémy,“ prozradil sportovní ředitel Ščasný.

V Coufalovi Sparta získává spolehlivého beka, který rád podporuje útok a vyznačuje se perfektní fyzickou připraveností. Navíc má spoustu cenných zkušeností z utkání v Evropské lize v dresu Liberce.

Fotbalové přestupy sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud