22. února 2019 • 13:37

Dočkal se upsal Spartě na 3,5 roku, dotažen byl i příchod Panáka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Sparty se radují. Vytoužená posila Bořek Dočkal se v pátek domluvila s vedením klubu na podmínkách smlouvy. Kapitán národního týmu, který působil v čínském klubu Che-nan Ťien-jie, podepsal kontrakt na 3,5 roku. Zároveň byl oficiálně dotažen i příchod karvinského Filipa Panáka, který podepsal smlouvu do léta 2022.



Dočkal odešel ze Sparty do Číny před dvěma lety za 230 milionů korun jako druhý nejdražší hráč české ligy. Minulý rok strávil na hostování ve Philadelphii Union v zámořské MLS, kde se stal nejlepším nahrávačem soutěže. Od zimy už se připravoval se Spartou, se kterou absolvoval i soustředění a v neděli by měl nastoupit do zápasu s Baníkem.

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat Bořka zpátky na Letnou. Potřebovali jsme zkušeného hráče a lídra, což Bořek přesně splňuje. Stejně tak si ale nemyslíme, že on sám může vyřešit všechny potíže, se kterými se potýkáme. Měl by dobře zapadnout do mužstva, které vytváříme. Nabídne spoluhráčům své zkušenosti, což je velmi důležité z hlediska skladby našeho týmu,“ komentuje transfer sportovní ředitel Tomáš Rosický na klubovém webu.

„Bořka samozřejmě dobře znám z jeho minulého působení ve Spartě. Vždy patřil ke klíčovým postavám… Je to lídr, dokáže na hřišti usměrnit spoluhráče,“ říká na adresu Bořka Dočkala kouč Zdeněk Ščasný. „Za důležitou věc považuji, že s námi už nějakou dobu trénoval a s týmem je sžitý. Dařilo se mu v poslední době ve Filadelfii i v národním týmu, věřím, že na to naváže i teď po návratu do Sparty,“ dodal kouč.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

„Bořek se vrací tam, kam si svůj návrat vysnil. Ke Spartě ho pojí velmi silný vztah, cítí spoluodpovědnost za budoucnost klubu a příchodem do Sparty se k tomu otevřeně zavázal. Není to v českých podmínkách standardem a pouze to dokazuje, jak výjimečným hráčem i člověkem Bořek je. Kroky, které bylo nutno pro jeho návrat na Letnou zkompletovat, řadí tento transfer mezi nejnáročnější výzvy mé profesní kariéry. O to jsem šťastnější, že se vše povedlo dotáhnout,“ uvedl k přestupu Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Dočkala zastupuje.

Sparta získala i Panáka

Sparta se zároveň definitivně dohodla s Karvinou na příchodu 23letého stopera Filipa Panáka. „Filip projevil zájem odejít do Sparty. S ohledem na blížící se konec kontraktu jsme mu vyšli vstříc a nebránili mu v dalším kariérním posunu. Filipovi děkujeme za všechno, co pro Karvinou udělal, a v další kariéře mu přejeme jen to nejlepší. Momentálně nejvíc to, aby se uzdravil,“ prohlásil sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

„Filipa jsme sledovali delší dobu. Jedná se o hráče s velkou herní inteligencí, což dokazuje jeho univerzálnost a schopnost nastoupit i v záložní řadě na všech pozicích. Nicméně pro budoucnost v něm vidíme středního obránce, protože naplňuje naše představy o konstruktivním stoperovi,“ říká sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.

„Věděli jsme, že Filip není zdravotně úplně v pořádku, i přesto mu věříme. Budeme mít trpělivost, dostane od nás čas, protože jsme ho sledovali dlouhodobě a víme, jaký je v něm potenciál,“ doplňuje kouč Zdeněk Ščasný.

Nadějný univerzál se stále zotavuje z operace kolene, které si zranil v říjnovém utkání proti Olomouci. Od poloviny ledna se se svolením Karviné připravoval s letenským klubem.

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Sparta proti Baníku? Přestřelka to nebude. Jak vsadit na Slavii a Plzeň?
Video se připravuje ...

S Dočkalem se vrací vzpomínky na titul

Dočkal, bývalý fotbalista Slavie, Kladna, Liberce, tureckého Konyasporu a norského Rosenborgu, působil na Letné od srpna 2013 a byl klíčovým hráčem a tvůrcem hry. Celkem za Spartu odehrál 146 soutěžních utkání, v nichž si připsal 32 gólů a 54 asistencí. V roce 2014 devětatřicetinásobný reprezentant pomohl klubu k zatím poslednímu mistrovskému titulu i triumfu v domácím poháru.

Ve sparťanské sestavě uvolnil Dočkalovi místo záložník Nicolae Stanciu, který na konci ledna přestoupil do Al Ahlí. Saúdskoarabský klub podle médií za rumunského reprezentanta zaplatil zhruba 200 milionů korun.

Dočkal míří zpět do Sparty! Co by na Letnou mohl přinést?
Video se připravuje ...

Bořek Dočkal se definitivně vrací do Sparty, na Letné už pózoval s dresem s číslem deset
Bořek Dočkal se definitivně vrací do Sparty, na Letné už pózoval s dresem s číslem deset

LIGOVÝ INSIDER: Dočkalův příchod do Sparty? Odnést to může Kanga
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud