9. dubna 2019 • 19:05

Postupový gól Baníku neměl platit, uznala komise. Chyby byly i v lize

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy zvítězili ve středečním čtvrtfinále domácího poháru nad Libercem v prodloužení neregulérním gólem. Před vítěznou brankou na 2:1 ve 102. minutě asistent sudího Milan Flimmel přehlédl ofsajd a trefa Ondřeje Šašinky podle komise rozhodčích neměla platit.



Vyrovnávací gól ostravského Milana Baroše na 1:1 ze 43. minutě naopak komise v komuniké označila za regulérní. Z žádného dostupného záběru totiž nešlo posoudit, zda domácí kapitán a bývalý reprezentant zahrál rukou.

Hned dvakrát chyboval asistent rozhodčího Ivo Nádvorník v páteční ligové předehrávce Příbrami s Opavou. V 36. minutě nejprve chybně signalizovaným ofsajdem zastavil jasnou gólovou šanci hostů, v 52. minutě pak nesprávně odmával ofsajd i na opačné straně a připravil tím o branku domácí. Příbram zvítězila 3:1.

V nedělním ligovém utkání Slovácka s Plzní se dopustil chyby hlavní rozhodčí Emanuel Marek, když ve 24. minutě neodpískal pokutový kop pro Viktorii a penaltu nařídil až po zhlédnutí záběrů na videu. Zároveň měl domácímu Marku Havlíkovi udělit za zmaření brankové šance červenou a ne pouze žlutou kartu.

Naopak správně Marek ve druhém poločase ani v jednom ze dvou případů neodpískal pokutový kop pro domácí. Plzeň zvítězila v Uherském Hradišti 1:0.

Chyboval i Pavel Franěk v sobotním ligovém zápase Dukly se Slavií. V závěru utkání vyloučil domácího Jana Holendu za udeření soupeře až po přezkoumání záběrů, které mu odeslal videorozhodčí.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud