28. května 2019 • 20:32

Double = nová smlouva. Trpišovský prodloužil ve Slavii o dva roky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se Slavií získal titul i pohár a od vedení si vysloužil novou smlouvu. Kouč Jindřich Trpišovský a celý jeho tým prodloužil s mistrem kontrakt o dva roky. Na Twitteru to oznámil slávistický šéf Jaroslav Tvrdík.



Třiačtyřicetiletý Trpišovský přišel z Liberce do Slavie v prosinci roku 2017, kdy tehdejší mistrovský tým převzal po odvolaném trenérovi Jaroslavu Šilhavém. Ve své první sezoně dovedl červenobílé k zisku domácího poháru a v lize skončil druhý.

V uplynulém mimořádně vydařeném ročníku slavil Trpišovský s týmem titul a obhájil vítězství v poháru, což pro Slavii znamenalo první domácí double po 77 letech. V Evropské lize došli Pražané do čtvrtfinále, kde vypadli s Chelsea, která došla až do finále. V pondělí byl Trpišovský vyhlášen nejlepším trenérem ligové sezony.

Trenér sezony Jindřich Trpišovský: Od číšníka k fotbalovým trofejím
Video se připravuje ...

Slávisté v minulé sezoně pod Trpišovského vedením ve 35 ligových zápasech jen čtyřikrát prohráli a pětkrát remizovali. S 79 vstřelenými góly byl klub z pražských Vršovic nejofenzivnějším týmem soutěže a s 26 inkasovanými brankami nejlépe bránícím.

Pražský rodák Trpišovský si udělal jméno v Liberci, který se pod jeho vedením prezentoval atraktivním a moderním stylem. Slovan trénoval od léta 2015 a hned v první sezoně s ním obsadil třetí místo v ligové tabulce. Mezi jeho úspěchy patří i dva postupy do základní skupiny Evropské ligy. Před angažmá v Liberci Trpišovský působil ve Viktorii Žižkov a v minulosti také dělal trenéra mládeže ve Spartě a Bohemians 1905.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud