Jakub Dvořák
Premium
6. srpna 2019 • 05:00

Guľa o posile Sparty: Hancko? Extrémně tvořivý. Proč opustil Itálii?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další stoper? Nebo snad bek? A o koho se vlastně jedná? Otázek fanoušků po příchodu slovenského obránce Dávida Hancka (21) z Fiorentiny do Sparty byla spousta. Představit jeden z klenotů našich východních sousedů se snaží trenér Adrián Guľa. „Sparta v něm získala velmi pracovitého a charakterního stopera, který se vyznačuje extrémní fotbalovostí,“ říká kouč reprezentace do 21 let, který Hancka vedl v Žilině. V placené části článku Guľa mluví i tom, proč mladému obránci nevyšel první rok ve Fiorentině, či jestli s ním v Itálii počítají do budoucna.



Co jste říkal na to, když jste se dozvěděl o tom, že Dávid Hancko jde do Sparty?
„My spolu máme nadstandardní vztah, takže jsme se o tom bavili. Dávid se ptal, co na to říkám. Jeho situace ve Fiorentině se vyskytla tak, že momentálně je to pro něho velmi dobrý krok. Sparta je velký klub, který má před sebou obrovské výzvy. Navíc má kvalitního trenéra, pod kterým by se Dávid mohl zlepšovat. Důvodů, proč je hostování na Letné dobrým krokem, bylo hned několik: špičkový tréninkový proces, složení kádru, tlak na hráče.“

Česká veřejnost o něm ale moc neví. Přitom na Slovensku se psalo, že by mohl mít větší potenciál, než má Milan Škriniar, obránce Interu Milán. Co vy na to?
„Tyhle přirovnání mají novináři a fanoušci rádi.  To, že ho v Česku lidi neznají, je možné. Ale koupila ho Fiorentina a zajímaly se o něj i jiné velké kluby. Na svůj věk je velmi zajímavý a dnes už i univerzální hráč. V dorostu hrával na křídle, ale postupně se posunulo řadu níž. A uměl dobře zahrát levého obránce a na pozici stopera podával vynikající výkony.“

Když jej UEFA vybrala mezi TOP 50 talentů na světě, napsala o něm, že je to „slovenský Maldini“. Skutečně?
„Je to možná trochu přitažené za vlasy, ale něco na tom bude. Ti lidé ho měli vyskautovaného, ví, jak se prezentuje na hřišti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud