Jan Vacek
16. února 2020 • 05:00

Jílek pod palbou, hráči bez ohně. Co ukázala domácí prohra Sparty?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Hráči bez energie, kouč pod palbou. Takový byl první jarní zápas SpartyHráči bez energie, kouč pod palbou. Takový byl první jarní zápas SpartyFOTO: koláž iSport.cz

    Všechno špatně. V úvodním jarním duelu Sparty nešlo nic směrem, jaký by si Letenští představovali. Nejslavnější český klub podlehl doma Liberci 0:2. Podal mizerný výkon, z čehož pramenila extrémní zloba fanoušků. Ti ji nasměrovali především na hlavu trenéra Václava Jílka. Co všechno sobotní zápas ukázal?

  • Jílek pod palbou

    Suverénně nejtěžší zápas na lavičce Sparty má za sebou trenér Václav Jílek. Nejen že jeho tým po bídném výkonu podlehl Slovanu 0:2, kouč musel čelit otevřené zlobě z tribun. Fanoušci ve druhém poločase začali vůbec poprvé skandovat „Jílek ven“. V samotném závěru duelu se pak Jílek dostal do přímé konfrontace s jedním z nespokojených příznivců. „Fanoušek vyjádřil nespokojenost s předváděnou hrou a výsledkem, to bylo celé. Je logické, že takový výkon nikdo neočekával. Nebylo tam ale nic sprostého,“ prohodil zklamaný trenér.

    Sparťanský trenér Václav Jílek během zápasu proti Slovanu LiberecFoto Pavel Mazáč / Sport

    SESTŘIH: Sparta - Liberec 0:2. Šok na úvod jara! Letenské skolil skvělý Malinský
    Video se připravuje ...

  • Vymazaní Kanga s Dočkalem


    Měli být hlavní hybnou silou Sparty, jasnými tahouny. Duo kreativních záložníků Guélor Kanga a Bořek Dočkal ovšem na úvod jara shořelo jako důkladně proschlé dříví. Oba střední záložníci se pořádně nedostali do hry. Kanga hodně kazil, na Dočkalovi byla znát dlouhá pauza. Závěrečné minuty už oba sledovali pouze z lavičky. „Dobře jsme je vykrývali dostupováním. Pochvala pro naše hráče, kteří své úkoly dokázali výborně splnit,“ ocenil liberecký kouč Pavel Hoftych.

    Bořek Dočkal po dlouhé době v základu Sparty, samozřejmě s kapitánskou páskouFoto Pavel Mazáč/Sport

  • Malinského dokonalá msta


    Od úvodní minuty čelil zlobě letenských tribun. Fanoušci Sparty Tomáši Malinskému nezapomněli extempore z podzimního úvodní duelu. Reakce libereckého křídelníka? Výtečný výkon korunovaný dvěma góly po změně stran. A k tomu ještě popíchnutí domácího publika. „Měli by mě asi koupit. Ne, je to čistě náhoda,“ usmál se Malinský v reakci na to, že v lize dokázal rudému soupeři nasázet dohromady už šest branek.

    Sparta - Liberec: Malinský propálil Heču a popíchl sparťanské tribuny! 1:0 pro Slovan
    Video se připravuje ...

    Sparta - Liberec: Malinský pojišťuje výhru Slovanu! 2:0, fanoušci skandují “Jílek ven!”
    Video se připravuje ...

  • Hancko zastínil Lischku


    Jeden měl být oporou zadních řad, u druhého se s napětím očekávalo, jak v ostrém testu obstojí. Stopeři Sparty si ovšem role prohodili. Zatímco Dávid Hancko na nezvyklé pozici pravého stopera obstál, jeho parťák David Lischka se duelem protrápil. Úvodní inkasovaný gól nese jeho podpis. „Hancko odehrál lepší utkání než David Lischka. Oba góly padly přes naši levou stranu,“ připomněl Jílek. Lischka kromě zmíněné chyby působil hodně nervózním dojmem, Hancko naopak dominoval v osobních soubojích a čistě odebíral míče.

    Dávid Hancko bezpečně přeskočil Jana KuchtuFoto Pavel Mazáč/Sport

  • Bez energie, bez síly, bez zápalu


    Prakticky celou zimní přípravu šly ze sparťanského tábora zkazky o tom, jak dobře je tým připravený. Jak je hladový. Jak chce na jaře dokázat, o kolik se posunul kupředu. Zůstalo ale pouze u slov. Činy v sobotu večer chyběly. Hráči působili odtažitě, chladně, bez emocí a potřebného ohně. „Hráči musí jít do utkání s tím, že se budeme rvát, že budeme nachystaní. To jsem tam neviděl. Nevím, jestli jsme byli zbytečně nervózní. Výsledek těžko naplánujete, ale měli bychom najít víc energie, odhodlání a houževnatosti. Výkon to byl velmi špatný,“ nekličkoval Jílek.

    Zklamaní hráči Sparty po porážce od LiberceFoto Karel Kopáč/CNC

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud