30. července 2020 • 11:46

Slovácko ztrácí oporu! Brankář Trmal míří do Portugalska

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký přestup je na spadnutí. Slovácko co nevidět přijde o svou brankářskou jedničku, talentovaný Matouš Trmal (21) téměř jistě přestoupí do portugalské Vitórie Guimaraes! Podle důvěryhodných informací Sportu už v klubu podstoupil lékařské testy a záhy podepíše kontrakt. Transferová cena? Údajně milion eur čili zhruba 26 milionů korun.



V přípravě Slovácka už brankář Matouš Trmal nepokračuje, nenastoupil do posledních dvou přípravných duelů. Hlavu mu zamotalo laso z Portugalska. „Jedná o zahraničním angažmá,“ uvedl včera Veliče Šumulikoski, sportovní manažer klubu. Klub nekonkretizoval. Stejně tak mlčí agentská skupina kolem Pavla Pasky, která obchod dojednává. Dohodě však už prý nic nestojí v cestě.

Brankář Matouš Trmal se raduje z výhry Slovácka
Brankář Matouš Trmal se raduje z výhry Slovácka

Gólmana reprezentace U-21 měla v merku tuzemská elita v čele se Slavií a Spartou. Jenže nakonec na něj dosáhne Guimaraes, tradiční klub portugalské nejvyšší soutěže. V poslední sezoně skončil tým pod vedením Tiaga Mendese v tabulce sedmý a postoupil do základní skupiny Evropské ligy. V ní získal pět bodů, když porazil Frankfurt, remizoval s Arsenalem a Standardem Lutych. Na brankářské pozici měl klub dva Brazilce – Jhonathana (29) a veterána Douglase Jesuse (37). Právě na jeho místo se počítá s rodákem z Tasovic u Znojma.

Pro Slovácko je Trmalův kvapný odchod na Pyrenejský poloostrov nemilou komplikací. V kádru mu zůstalo nezkušené duo Vít Nemrava-Jiří Borek, neboť zkušená dvojka Radek Porcal ukončil po sezoně kariéru. „Samozřejmě, že se díváme po brankáři. Ale na trhu toho moc není,“ povzdechl si Šumulikoski. Zatím je to na Nemravovi, který po Trmalově zranění dochytal i závěr uplynulého ročníku.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud