7. února 2021 • 04:40

Tři posily pro Sigmu. Přichází slovenský reprezentant i Afričan

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S trochou nadsázky se dá říct, že Sparta před únorovými zápasy v Olomouci zavedla novou tradici, a sice výměnu trenéra, jenž svou extrémně sledovanou premiéru v nové roli zažije právě na útulném Andrově stadionu. Loni to byl Václav Kotal, jehož debut si na tribuně nenechal ujít předchůdce Václav Jílek, nyní to bude Pavel Vrba. A stejně jako minule (Radima Breiteho) i letos mohla Sigma na poslední chvíli vytáhnout zajímavou posilu. Příchod Jaroslava Mihalíka se však doladí až zítra.



Kromě již zaregistrovaného záložníka Jeana Luca Assoubra (28) z Pobřeží slonoviny, který dřív působil v Řecku či v druhé španělské lize a v Larnace si na podzim 2018 připsal i pět startů ve skupině EL, loví Olomouc před ukončením přestupního termínu ještě jednu posilu do ofenzivy.

Ne výhledovou, jakou je kvůli zdravotním problémům a nerozehranosti Assoubre, ale okamžitou.

Díru po Šimonu Faltovi by měl podle informací iSportu zacelit slovenský reprezentant Jaroslav Mihalík. Šestadvacetiletý křídelník, jenž v roce 2016 nastupoval ve Slavii (dvacet zápasů, dva góly, šest asistencí), patří polské Cracovii Krakov, ale na podzim hostoval v Gdaňsku.

Na podzim tam však odehrál jen 370 soutěžních minut, takže by se před letním EURO rád dostal zpět do formy.

Byť Mihalík na Moravu dorazí už dnes, oficiálně by měl být přesun (pravděpodobně jarní hostování) dotažen až zítra. Na Pražany tedy vyrukují stávající sigmáci.

Ztíženou situaci má realizační tým v tom, že se půlku týdne chystal na „starou“ Spartu s rozestavením 3-5-2, do čehož středeční trenérská rošáda hodila vidle. Příprava se hodila do koše, po inauguraci Pavla Vrby se začalo úplně od nuly.

„Je to pro nás trochu nečitelné,“ uznává kouč Radoslav Látal a vzpomíná tím na stejnou, rok starou událost. Tehdy Václava Jílka střídal Václav Kotal, jenž systém na tři stopery zavedl až postupem času. Ne hned. Teď to nicméně vypadá na okamžitý návrat ke klasické čtyřce vzadu.

„Trenér Vrba má určitě svou představu, podívali jsme se i na nějaké jeho starší zápasy v Plzni,“ naznačuje Látal.

„Myslím si, že nastoupí v rozestavení 4-2-3-1, na kterém si pan Vrba zakládá. Musíme se připravit na trošku jiný herní styl,“ dodává olomoucký pravý obránce Martin Sladký, který před lety v Plzni odstartoval profesionální kariéru. Teď mohl být spolehlivý bek rádcem.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Co domácí trápí, jsou absence tří hráčů ze základní sestavy. Čtyři žluté karty nepustí do exponovaného duelu Martina Nešpora ani Martina Hálu, kolíky mladoboleslavského kapitána Marka Matějovského zase ze hry vyřadily Davida Housku. Kreativní středopolař má nad kotníkem velkou tržnou ránu, hlubokou téměř až na holenní kost. Kvůli zvýšenému riziku infekce dostal Houska preventivně antibiotika, rekonvalescence po šití potrvá dva až tři týdny.

Naopak do sestavy se vrátí brousek Radim Breite, který s Lukášem Greššákem vyztuží střed zálohy, a možná i tvrdý stoper Vít Beneš, jenž by mohl nahradit naposledy chybujícího Florenta Poulola.

Ostatně právě důraz může být klíčovým faktorem utkání, stejně tomu bylo nejen před rokem, ale i v předchozích vzájemných střetnutích. Olomouc na svém skvěle připraveném trávníku na Spartu umí, třikrát v řadě tam slavila vítězství 1:0.

A pozor – pokaždé o výhře rozhodla ze standardních situací. Ze stejné disciplíny bude chtít Sigma udeřit i dnes večer.

Poslední čerstvá novinka: řeší se i příchod mládežnického reprezentanta Patrika Slaměny (20) ze Zlína, jenž ve svém celku nedostává příležitost a po příchodu Dominika Janoška se to pravděpodobně nezlepší. Na Hané by střední záložník nyní mohl vyplnit mezeru po zraněném Houskovi. 

Kluby nyní jednají, aby se celá věc stihla uzavřít před pondělním koncem přestupního termínu. Pokud se to nepovede, přijde mládežnický reprezentant na Hanou v létě po skončení kontraktu. „Ve Zlíně odmítl prodloužit smlouvu,“ uvedl zdroj.

Ofenzivní záložník Slaměna je ve stáji agenta Pavla Pasky. V mateřském klubu se zatím neprosadil do základní sestavy, za tři roky odehrál v nejvyšší soutěži třináct utkání. V tomto ročníku naskočil pětkrát. Gól nedal. Má za sebou i hostování ve druholigovém Prostějově.

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud