Jonáš Bartoš
Premium
27. února 2021 • 13:15

Limberský: kóta 400! Dá ještě sezonu? Překoná i Horvátha, míní Cipro

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu 26. července 2003 ochutnal poprvé v dresu Viktorie Plzeň ligovou atmosféru proti Slovácku. Téměř po osmnácti letech patří David Limberský stále ke stěžejním postavám západočeského klubu. V létě končí 37letému obránci smlouva. Střihne si v Plzni další sezonu? „Rok ještě bude hrát,“ tipuje František Cipro, pod nímž blonďatý obránce zahájil úctyhodnou a dlouhou kariéru, kterou bohužel kalí i zbytečné přešlapy a průšvihy.



Pokud půjde vše podle plánu, v sobotu na hřišti Zbrojovky Brno vyběhne Limberský do jubilejního 400. ligového utkání. Aktuální kontrakt mu vyprší v létě. Pokud pestrou kariéru završí, už nyní patří do elitní desítky v počtu odehraných zápasů (8. místo), v počtu odehraných minut (aktuálně 33 865) mu patří třetí pozice, v počtu přihrávek (12 177) je vůbec nejlepší. K tomu počítejme pět ligových titulů, tři účasti v Lize mistrů, dvě mistrovství Evropy s českou reprezentací (2012, 2016).

„V Plzni je legendou, zažil tam krásnou kariéru a ještě neřekl poslední slovo. Zdraví mu drží a pořád je v lize schopný předvádět zajímavé výkony. Zvlášť v těžkých, sledovaných zápasech patří k nejlepším hráčům. Čtyři sta je krásné číslo, pořád má lize co dát,“ hodnotí Karel Krejčí, který Limberského vedl coby asistent v Plzni i v reprezentaci a jako hlavní trenér měl výjimečného obránce po boku v titulové sezoně 2015/2016.

Pojďme úplně na začátek. Limberský naskočil do ligy v létě 2003, devatenáctiletého odchovance vypustil na hřiště trenér František Cipro. Nadějnému křídelníkovi dal první šanci v Uherském Hradišti proti Slovácku. Střídal v 61. minutě Lubora Knappa a přispěl k remíze 2:2.

Kariéra plzeňského obránce Davida Limberského
Kariéra plzeňského obránce Davida Limberského

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud