Jan Malý
Premium
5. března 2021 • 05:00

Stanciu: nejlepší období ve Slavii. Stres je pryč, zlepšil černou práci

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Užívá si pohodu, válí, podává nejlepší výkony od doby, co se v Edenu objevil. O víkendu třpytivým představením řídil obrat na Slovácku, dvakrát se trefil, rozjel i gólovou akci před vítěznou brankou na 3:2. Slavia může v posledních týdnech stavět na rozehraném záložníkovi Nicolae Stanciovi. „Užívám si fotbal,“ usmál se šikovný rumunský reprezentant.



Diskuse o tom, jaký přínos má Nicolae Stanciu pro Slavii, proudí od chvíle, kdy mezi „sešívané“ v létě 2019 přestoupil z Al Ahlí. Nejprve se musel adaptovat, v minulé sezoně náhled na něj ovlivňovalo i to, že spoluhráči po jeho přihrávkách zahazovali šance, a on neměl tolik asistencí. Na podzim střídal základní sestavu s lavičkou, nyní sedmadvacetiletý rumunský záložník patří ke stěžejním postavám souboru trenéra Jindřicha Trpišovského.

Prožívá zatím nejpovedenější pasáž během angažmá v červenobílém dresu. „Už když přicházel do Slavie, všichni věděli, že si dobře rozumí s míčem. Výborně čte hru, vnímá prostor, má skvělou kopací techniku. Ale měl mezery v agresivitě a takové černé práci. V tom se výrazně zlepšil. Musel. Slavia je na tom postavená,“ vypozoroval zkušený trenér Vlastimil Palička.

Stanciu zakončuje nejpilněji ze všech hráčů v české lize, nejvíc střeleckých pokusů počítal v uplynulé i dosavadní sezoně. Nyní je produktivnější, těží i z toho, jak se kumpáni kolem něj rozehráli. Trpišovský už na jaře párkrát upozornil, že soupeři dřív pozornost koncentrovali na Stancia, nyní ji musejí rozmělňovat, což šikovnému legionáři svědčí. „Je vidět, že je spokojený. Dodává hře přidanou hodnotu, roste mu sebevědomí,“ vycítil Palička.

Dokresleme to jednou konkrétní statistikou: Stanciova potřeba roste v

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud