Jakub Konečný
9. dubna 2021 • 18:55

Režiséři Stanciu vs. Dočkal před derby: rozebrali jsme, jak přihrávají

Autor: Jakub Konečný, Petr Jániš
Vstoupit do diskuse
3
  • Porovnali jsme statistiky režisérů Slavia a Sparty Nicolae Stancia a Bořka DočkalaPorovnali jsme statistiky režisérů Slavia a Sparty Nicolae Stancia a Bořka DočkalaFOTO: Koláž iSport.cz

    Mají toho hodně společného. Dirigentské schopnosti, výjimečný přehled, výtečnou kopací techniku, znamenitou formu - i pikantní fakt, že oblékali dres rivala. Teď však platí za pilíře svých týmů - Nicolae Stanciu táhne Slavii, Bořek Dočkal řídí Spartu. Komu z nich se povede v nedělním derby lépe? Rozebrali jsme jejich statistiky se speciálním zaměřením na tvořivé přihrávky i celkový přínos pro tým.

  • Statistiky a kombinace

    Srovnání Stanciu vs. Dočkal

    Časté kombinace Slavie a Sparty

  • Tvořivé přihrávky: Nicolae Stanciu - 41

    Slávista posílá tvořivé přihrávky většinou z pomezí pravého křídla a vápna. Oproti Bořku Dočkalovi ovšem přihrávky směřující do vápna nacházejí adresáta mnohem blíže k brance a jsou tudíž nebezpečnější.

    Tvořivé přihrávky Stanciu

  • Tvořivé přihrávky: Bořek Dočkal - 43

    Tvořivé přihrávky sparťana pocházejí nejčastěji z pomezí levého křídla a vápna. Sedmnáct ze třiačtyřiceti přihrávek směřovalo do vápna. Celková průměrná délka tvořivé přihrávky byla 20 metrů (u Stancia 19,5 metru).

    Tvořivé přihrávky Dočkal

  • Resumé

    V základních statistikách je mezi oběma hráči znatelný rozdíl v počtu vstřelených gólů – a také v počtu přihrávek. Bořek Dočkal zhruba za stejnou odehranou dobu jich má o téměř 200 více. V tvořivých přihrávkách se oba hráči liší v tom, kam takové přihrávky směřují. Dočkal si často vybírá spoluhráče na pomezí levého křídla a vápna, zatímco Nicolae Stanciu hledá spoluhráče na opačné straně vápna. Rozdíl mezi kreativními hráči je také v délce tvořivých přihrávek z vlastní poloviny. Průměrná Dočkalova přihrávka měří 24 metrů, Stanciova dokonce 30 metrů.

    iSport podcast: Stanciu hraje na vrcholu, vyplatil se za 100 milionů? V létě asi čeká Anglie
    Video se připravuje ...

  • Zajímavé statistiky Slavie

    Ligové statistiky Slavie

  • Zajímavé statistiky Sparty

    Ligové statistiky Sparty

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud