29. dubna 2022 • 10:30

Zelený míří na Letnou! Pelta chce ze Sparty dva až tři hráče

Vstoupit do diskuse
26
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni v létě to ještě neklaplo, nyní už se to velmi pravděpodobně povede. Obránce Jablonce Jaroslav Zelený má namířeno do Sparty, která o něj jeví zájem už delší dobu. „Favoritem zůstává Letná. Ale dokud není smlouva podepsaná, může dojít k nějaké změně,“ uvedl v rozhovoru pro iSport.cz šéf severočeského klubu Miroslav Pelta. Poměrně živo by mohlo být i v opačném směru.



Když se hned ve druhém zápase probíhající sezony vážně zranil levý obránce Casper Höjer, začali na Spartě bít na poplach. Sportovní úsek začal shánět náhradu, v Jablonci si vytipoval defenzivního univerzála Jaroslava Zeleného.
Boss klubu ze severu Čech ale nechtěl o odchodu své opory ani slyšet, Jablonec se chystal na základní skupinu Konferenční ligy. Proto k dohodě nedošlo.

Nyní se obě strany k vyjednávacímu stolu vrátily. A situace vypadá mnohem nadějněji. Podle informací iSport.cz je příchod zkušeného stopera, jenž může nastupovat i na levém beku, do Sparty na spadnutí.

„Co se týče Jardy Zeleného, lze předpokládat, že opustí naše řady. Důvod je ten, že překračuje svou výkonností hranice Jablonce. Jsme ve fází jednání, nejen se Spartou. Bavíme se i s jeho agentem. Během pár dnů bude jasno,“ prozradil Pelta.

Loni na přelomu srpna a září byl Zelený prakticky jediným hráčem, kterého si kouč Pražanů Pavel Vrba dokázal představit jako alternativu za Höjera. Na tom se v následujících měsících nic nezměnilo.

„Favoritem zůstává Letná, ale může se stát cokoli. Dokud není smlouva podepsaná, může dojít k nějaké změně,“ připomněl Pelta.

Jablonec - Baník: Jánošova hrubka, Zelený z dorážky zvyšuje na 2:0!
Video se připravuje ...

V zákulisí se nicméně hovoří o tom, že je transfer téměř hotový. A nemusí to být zdaleka jediný pohyb na trase Praha – Jablonec. Pod Ještědem by se totiž v létě mohla zformovat početná sparťanská kolonie.

„U zimního přestupu Tomáše Čvančary byla dohoda, že k nám přijdou dva hráči na hostování. Vzhledem k tomu, že tehdy byli zranění, chceme dohodu uplatnit teď v létě,“ potvrdil Pelta pro Sport.

Jedním z dotyčných byl útočník Lukáš Juliš, který se po dlouhé absenci začal teprve před několika týdny rozehrávat ve sparťanské rezervě. Mluvilo se rovněž o možném přesunu levonohého Matěje Polidara, jenž na jaře z rotace trenéra Vrby úplně vypadl.

„Mám představu, že dva až tři fotbalisté se stanou hráči Jablonce. Zda přestup nebo hostování, to je věc jednání. Sparta pro nás vždycky byla partner, který nám pomáhal s posílením kádru,“ připomněl Pelta.

Zelený v dosavadním průběhu ligového ročníku odehrál 29 zápasů, patří k nevytěžovanějším hráčům Jablonce. Pikantní je i skutečnost, že v minulosti působil v konkurenční Slavii. Odtud se loni v létě přesunul právě na sever, součástí transferu byl příchod Ivana Schranze do Edenu.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
26

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud