18. června 2022 • 10:25

Cadu je sedmou posilou Plzně. Ve Viktorii podepsal tříletou smlouvu

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň hlásí další posilu. Do kádru mistra přestupuje z Pardubic čtyřiadvacetiletý obránce či záložník Cadu. S Viktorií podepsal smlouvu na tři roky. Brazilský univerzál je sedmou letní posilou Západočechů. Opačným směrem putuje středopolař Michal Hlavatý, který se vrací do Pardubic po jednom roce a v klubu podepsal čtyřletý kontrakt.



Cadu přišel do východočeského celku v roce 2020 a pomohl mu k postupu do první ligy. V nejvyšší soutěži dosud odehrál 60 zápasů a dal 11 gólů. V minulé sezoně byl s 10 asistencemi druhým nejlepším nahrávačem první ligy.

„Jde o velmi zajímavého hráče, který byl v minulé sezoně i velmi produktivní. Hrát může jak na kraji zálohy, tak i na beku,“ uvedl plzeňský kouč Michal Bílek na klubovém webu.

Cadu se po návratu z dovolené v Brazílii zapojí do přípravy svého nového týmu v pondělí. „Chci ze sebe vydat to nejlepší a pomoci klubu k velkým úspěchům, rozhodně chci být šampion. Jsou tu velice dobří hráči,“ řekl čtyřiadvacetiletý hráč.

Plzeň, kterou čeká boj o Ligu mistrů, před novou sezonou získala také další záložníky Kristiho Qoseho a Václava Pilaře, útočníka Jana Klimenta, obránce Filipa Čiháka a Mohameda Tijaniho a brankáře Martina Jedličku.

Hlavatý v Pardubicích už dva roky hostoval, před minulou sezonou se vrátil do Plzně. Ve Viktorii se do kádru neprosadil a ligový ročník nakonec strávil v Mladé Boleslavi, za kterou dal v 25 zápasech čtyři góly. Celkem má v nejvyšší soutěži odehráno 50 utkání, v nichž skóroval pětkrát.

Teplice - Pardubice: Cadu si hezky zasekl, ale Mucha si balon pokryl
Video se připravuje ...

Pardubice - Slovácko: Fryšták senzačně vyrazil Caduovu ránu!
Video se připravuje ...

Pardubice – České Budějovice: Cadu penaltu proměnil a Východočeši opět vedou, 3:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
16

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud