6. května 2023 • 16:50

SESTŘIH: Teplice - Pardubice 1:0. Trubač trefil důležité body pro domácí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic v 1. kole nadstavbové skupiny o záchranu v první lize porazili doma Pardubice 1:0. Premiérovou trefou v tomto ročníku nejvyšší soutěže rozhodl v 15. minutě záložník Daniel Trubač, jenž dnes nastoupil s kapitánskou páskou. „Skláři“ si upevnili 13. místo v tabulce a zvýšili náskok na barážové příčky na čtyři body. Východočeši mají na 15. pozici už jen bod k dobru na poslední Zlín.



Tepličtí prodloužili sérii neporazitelnosti na čtyři utkání. Pardubičtí nezvládli svůj 100. zápas v nejvyšší soutěži a venku prohráli popáté za sebou. Také třetí vzájemný duel v ligové sezoně ovládl domácí tým. Na rozdíl od říjnového utkání na teplických Stínadlech (5:1) a březnového zápasu na novém pardubickém stadionu (3:1) ale tentokrát padla jediná branka.

Skóre se změnilo hned z první nebezpečnější akce utkání. Trubač si našel na hranici vápna odražený míč a z voleje ho napálil nechytatelně k tyči. Odchovanec Hradce Králové oslavil první ligovou trefu po více než roce symbolicky v duelu s východočeským rivalem „Votroků“.

Záhy vybojoval Gning míč pro domácího Filu, útočník české reprezentace do 21 let ale ve vyložené šanci netrefil míč čistě. Domácí k udržení poločasového vedení museli přestát dvě velké příležitosti soupeře. Janoškovu střelu z bezprostřední blízkosti vytáhl Mucha ve 24. minutě na roh, po kterém Chlumecký poslal hlavičku jen těsně vedle levé tyče.

Úvod druhého poločasu byl vinou střídání a několika ošetřování rozkouskovaný, přesto si oba celky vypracovaly gólové šance. Trubač se mohl prosadit podruhé krátce po přestávce, hlavou ale nedokázal usměrnit do brány Horův centr. Ještě větší šanci měl v 57. minutě na druhé straně Janošek, jenž ve skluzu poslal vnějším nártem míč do tyče.

Východočeši byli ve zbytku duelu aktivnější, do větší šance už se ale nedostali. Tým s nejhorším útokem soutěže (29 gólů) tak opět potvrdil, že ho trápí problémy ve finální fázi. Tepličtí, kteří mají naopak s 63 inkasovanými góly nejhorší ligovou defenzivu, tlaku odolali a zaznamenali čtvrté čisté konto v ročníku. Tři z nich si Severočeši připsali od nástupu trenéra Frťaly v polovině března.

Góly

Domácí: 15. Trubač

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mucha – Hora, Chaloupek, Mičević – Hyčka (56. Sy, 70. Urbanec), Mareček, Jukl, Trubač (C), Hybš – Gning (70. Núr), Fila (80. Žák).

Hosté: Nita – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Vacek (53. Darmovzal) – Sychra (75. Huf), Hlavatý, Janošek, Pikul (81. Krobot) – Černý (C).

Náhradníci

Domácí: Němeček, Sy, Žák, Núr, Vachoušek, Vondrášek, Urbanec, Radosta

Hosté: Markovič, Tischler, Jeřábek, Darmovzal, Krobot, Helešic, Huf

Karty

Domácí: Sy, Hora, Mičević, Mucha, Núr

Hosté: Vlček

Rozhodčí

Černý – Nádvorník, Leška

Stadion

AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

Návštěva

3263 diváků

Klíčové momenty utkání:

Teplice - Pardubice: Trubačovu hlavičku na malém vápně hasil Hranáč
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Teplice - Pardubice: Trubačova pumelice zapadla až za Nitu! 1:0
Video se připravuje ...

Teplice - Pardubice: Pikulova rána zpoza vápna prosvištěla těsně vedle levé tyče
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

FK Teplice Vše o klubu ZDE

FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
11. Ostrava 35 11 9 15 53:50 42
12. Teplice 35 11 9 15 45:67 42
13. Jablonec 35 10 10 15 49:63 40
14. Pardubice 35 11 4 20 38:63 37
15. Zlín 35 7 13 15 43:60 34
16. Brno 35 8 9 18 41:64 33

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud