21. května 2023 • 16:55

SESTŘIH: Jablonec - Brno 1:0. Jistota pro Severočechy, Zbrojovka se potápí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce ve 3. kole Skupiny o udržení porazili Brno 1:0, definitivně si zajistili záchranu a odsoudili Zbrojovku minimálně do baráže. Jediný gól zápasu vstřelil Jan Král, který ve druhém poločase zářil i při hlídání Jakuba Řezníčka.  



Jablonečtí v lize porazili Zbrojovku počtvrté za sebou, zvítězili po osmi kolech a ve skupině o záchranu jsou druzí za Ostravou. Brněnský nováček nejvyšší soutěže počtvrté po sobě prohrál a neskóroval. Svěřenci trenéra Martina Haška mají už jen jednobodový náskok na poslední tým tabulky Zlín a minimálně baráži se nevyhnou.

Brněnští vzhledem k rozestavení domácích vyrukovali s třemi stopery a v úvodu jen na lavičce překvapivě začal útočník Řezníček, který s 19 góly vede střeleckou tabulku soutěže. Hosté i tak vstoupili do utkání poměrně aktivně, k brance to ale nevedlo. Po čtvrthodině měl štěstí domácí gólman Hanuš, když otálel s rozehrávkou a sudí Radina odpískal faul dotírajícího Hladíka.

Severočeši postupně přidali a v 28. minutě otevřeli skóre. Přetažený pas z rohového kopu si našel na levé straně Souček a po centru pohotově usměrnil zády k brance hlavou k tyči míč Král. Po příchodu do Jablonce skóroval v lize poprvé.

Pak několikrát hosty podržel Berkovec. Nejprve vychytal Šulce, ve 34. minutě si poradil i s únikem druhého nejlepšího střelce soutěže Chramosty, jenž šestnáctý gól v ligovém ročníku nepřidal, a poté vykopl Černákův pokus. V 41. minutě hostující brankář při vyběhnutí podskočil míč, před Sejkem ale ještě stihl odvrátit na roh Hlavica.

Do druhé půle naskočil Řezníček a hosté mohli záhy srovnat. Nejprve sice na druhé straně za Berkovcem zaskočil Hrabina, ale poté začali počítat šance Brňané. V 51. minutě vytáhl Alliho pokus Hanuš, za chvíli se jablonecký gólman blýskl ještě více proti Hladíkově hlavičce.

Hosté postupně riskovali a domácím se otevíral prostor pro brejky. Šulc však mířil vedle, stejně jako po hodině hry z druhé vlny Štěpánek. Zbrojovka získávala převahu a Severočeši odolávali s vypětím sil. V 74. minutě skočil do Hladíkovy rány Král a za šest minut z pozici okolo penalty o kousek minul střídající Fousek.

Brněnští dál potvrzovali, že se jim v poslední době nedaří dávat góly. V 87. minutě se neprosadil Řezníček a za chvíli ani střídající Matejov, kterého vychytal Hanuš. V závěru nastavení pak z vyložené pozici z dorážky přestřelil Endl a odmítl svou první ligovou branku.

Góly

Domácí: 28. Král

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hanuš – Štěpánek, Král, Považanec – D. Souček, Šulc, Hübschman (C) (90. Heidenreich), Polidar, Černák (76. Surzyn) – Sejk (76. Ikaunieks), Chramosta (81. Patrák).

Hosté: Berkovec – Nečas (46. Řezníček), Hrabina, Mo. Tijani (67. Fousek), Koželuh (68. Matejov) – Endl, Hlavica, Texl (C), Alli – Hladík, Falta (68. Blecha).

Náhradníci

Domácí: Surovčík, Martinec, Akpudje, Heidenreich, Patrák, Ikaunieks, Štěpánek, Surzyn

Hosté: Hrubý, Štěrba, Matejov, Blecha, Řezníček, Fousek

Karty

Domácí: Štěpánek, Ikaunieks

Hosté: Blecha

Rozhodčí

Marek Radina

Stadion

Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou

Klíčové okamžiky zápasu: 

Jablonec – Brno: Severočechy poslal do vedení Jan Král, když hlavou překonal Berkovce, 1:0
Video se připravuje ...

Jablonec - Brno: Kuriózní moment. Na řev z tribuny zareagoval Považanec zdviženými prostředníčky
Video se připravuje ...

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

FC Zbrojovka Brno Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
11. Ostrava 35 11 9 15 53:50 42
12. Teplice 35 11 9 15 45:67 42
13. Jablonec 35 10 10 15 49:63 40
14. Pardubice 35 11 4 20 38:63 37
15. Zlín 35 7 13 15 43:60 34
16. Brno 35 8 9 18 41:64 33

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud