Jonáš Bartoš
7. července 2023 • 21:05

Plzeň před novými majiteli: krásné akce, zmatky i Koubkovy emoce

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

 První těžkou prověrku pod Miroslavem Koubkem má Plzeň za sebou. Příprava v rakouském Westendorfu proti Hamburku nabídla šest branek. Viktoria remizovala 3:3, inkasovala po zbytečných lapsusech. Pod dohledem nových majitelů byly ze západočeské strany k vidění i krásné akce a emoce zkušeného kouče po ostrém zákroku na Jana Sýkoru.



Hamburk, tradiční klub s širokou fanouškovskou základnou, Plzeň v první přípravě na startu kempu ve Westendorfu solidně prověřil. V tradiční destinaci mužstvo navštívili i zástupci nových majitelů z Rakouska a Švýcarska. Už před zápasem se osobně představili hráčům a pod alpskými kopci vydrželi do soboty. Po boku Adolfa Šádka sledovali zápas Martin Dellenbach i Raphael Landthaler, členové představenstva klubu.

Plzeň odehrála celé utkání v rozestavení 4 – 3 – 3, po poločase sestavu výrazně prostřídala. V úvodu nevyužili slibné možnosti Rafiu Durosinmi ani Lukáš Kalvach.

Naopak po půlhodině se prosadil jako první Hamburk, když po zmatcích v obraně fauloval gólman Jindřich Staněk a hlavní sudí nařídil penaltu. Německý celek o pár minut později využil zaváhání Václava Jemelky, který byl ve vlastním vápně daleko od svého hráče, a zvýšil na 2:0. V závěru první půle vybojoval penaltu Durosinmi, nigerijský šutér si následně sám vzal balon a snížil.

Po střele Erika Jirky dostal ve druhé půli míč do sítě na zadní tyči Radim Řezník. Ten za sebou vzápětí nechal hráče a Plzeň opět prohrávala. Konečnou remízu 3:3 zařídil povedenou individuální akcí a precizním zakončením Matěj Vydra. V samém závěru mohl rozhodnout Tomáš Chorý, ale dvě slibné možnosti neproměnil.

„Super zápas pro diváky, hodně gólů, vytvořili jsme si hodně šancí. Malinko jsme nespokojení, že jsme tři góly dostali. Naopak jsme mohli vstřelit šest, sedm, osm gólů a výsledek mohl být jiný,“ zhodnotil utkání pro klubové stránky plzeňský asistent Marek Bakoš.

Duelu nechyběly ani emoce. Po ostrém zákroku na Jana Sýkoru v blízkosti plzeňské střídačky vylétl i trenér Miroslav Koubek. Hromadnou strkanici uklidňovali sudí. Ve druhé půli vypadal ošklivě zákrok na Pavla Buchu, při němž naštěstí ke zranění jednoho z pilířů plzeňské zálohy nedošlo.

Viktorii v Rakousku čekají ještě dva zápasy – v pondělí další celek z druhé bundesligy Karlsruhe, páteční generálka proběhne v Kufsteinu proti Kodani.

„Až na individuální chyby mužstvo fungovalo dobře. Jsou tam věci, za které se dá pochválit, ale musíme si dát pozor i na situace, co se nám nepodařily. Zápas nám ukázal zajímavé věci, zhodnotíme si ho a věřím, že v další přípravě budeme ještě malinko lepší,“ uzavřel Bakoš.

Góly

Domácí: 44. Durosimni, 53. Řezník, 83. Vydra

Hosté: 31. Glatzel, 34. Öztunali, 56. Königsdörffer

Sestavy

Domácí: 1. poločas: Staněk – Hejda (C), Sýkora, Jemelka, Hranáč, Kopic, Květ, Cadu, Kalvach, Vlkanova, Durosinmi.
2. poločas: Tvrdoň – Řezník, Hejda (61. Paluska), Traoré, Hranáč (61. Sampson), Bucha, Šulc, Mosquera, Vydra, Jirka, Chorý.

Hosté: 1. poločas: Heuer Fernandes (C) – Mikelbrencis, Glatzel, Pherai, Königsdörffer, Öztunali, Dompe, David, Zumberi, Krahn, Oliveira.
2. poločas: Raab – Mikelbrencis, Glatzel, Königsdörffer (84. Paschke), Jatta, Öztunali (84. Sanne), David, Suhonen, Krahn (84. Megeed), Oliveira, Seifert.

Karty

Hosté: Jatta

Rozhodčí

Astl (AUS)

Stadion

Westendorf, Rakousko.

Návštěva

1100 diváků

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud