Jan Podroužek
1. května 2012 • 16:00

Další ostuda v divizi B: Český Dub nepřijel k zápasu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta soutěž musí být prokletá! Dvakrát nepřijely k zápasu divizní skupiny B kvůli nedostatku hráčů poslední Blšany, o minulém víkendu pro stejný problém nenastoupil v Souši předposlední Český Dub. Zápas skončil automatickou kontumací pro domácí 3:0, Český Dub čeká pokuta ve výši desetitisíců a uhradit musí i cestové rozhodčím a delegátovi.



Ještě v pátek po tréninku byli hráči Českého Dubu nachystaní přesně v jedenácti na zápas se sedmou Souší. Stačilo ale pár hodin a v sobotu se volalo na FAČR, že se nejede. Důvody? Áčko i béčko hrálo ve stejný čas, klub má přitom velké potíže se složením alespoň jednoho týmu.

V noci z pátku na sobotu dorazila Martinovi Pěničkovi, trenérovi Českého Dubu a bývalému ligovému obránci Slavie, první omluvenka. Další den dopoledne druhá. V tu chvíli bylo hráčů áčka i s brankářem připravených jen devět...

„Vždycky řešíme, který fotbalista pojede s jakým týmem. Teď jsme to s odřenýma ušima slepili, ale jakmile přišly tyhle dvě omluvenky, rozhodli jsme se, že do Souše v devíti nepojedeme,“ vysvětluje Radek Kneys, sekretář klubu.

Jenže Český Dub se omluvil pozdě. Žádanka o odložení utkání nebo úplná omluva musí na FAČR dorazit alespoň den před zápasem, aby se stihli odvolat rozhodčí a delegát. Jenže ti už v Souši v době zjištění českodubské neúčasti stepovali. Předposlední celek divize B tak musí kromě pokuty, která bude ve výši od 10 do 25 tisíc, uhradit ještě cestovní náklady čtyřhlavé skupině.

Do nové soutěže už přitom nešťastný nováček s problémy s kádrem vstupoval. „Věděli jsme, že to bude složité, i prezident Jaroslav Kašpar s tím byl seznámený. Před sezonou jsme neměli na soupisce ani sedmnáct lidí, do toho přišla zranění, někteří hráči odešli,“ vypráví Kneys, který se za 35 let fungování ve fotbale ještě nepotkal se situací, kdy by klub, ve kterém působí, nenastoupil k zápasu.

Navzdory dlouhotrvajícím problémům je to smutná premiéra i pro Český Dub. Ten se teď rve na předposledním místě hlavně o to, aby soutěž vůbec nějak doklepal. Na poslední Blšany má náskok tří bodů, na Čelákovice před ním ztrácí 13 bodů. „O záchraně v divizi se nebavme, to je úplně jiná věc, to teď není téma,“ uzavírá Kneys.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud