24. července 2012 • 13:15

Problémový Pacanda chce začít znovu. V přeboru v Čáslavicích

Autor: tru
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Přebor Vysočiny s velkou pravděpodobností získá novou hvězdu: v páté nejvyšší soutěži by měl působit útočník Milan Pacanda. Dřív obrovský talent českého fotbalu, který se ale víc proslavil díky svým průšvihům mimo hřiště, jedná s týmem Čáslavice-Sádek. Společně s ním míří do Čáslavic i další exligista Pavel Šustr. „Přestup není hotový, ale na devadesát procent se domluvíme, oba by u nás měli působit,“ potvrzuje Robert Janda, sekretář klubu.



Větší přestup se v malém klubu z Třebíčska nikdy neuskutečnil. Pokud do nového ročníku přeboru vyběhne za Čáslavice právě Pacanda, bude to historický okamžik.

Vždyť tenhle vyhlášený technik hrál za Brno, Spartu či rakouský Innsbruck, v české lize sehrál 215 utkání a dal v nich 59 gólů. „Milan by pro nás byl největší posilou v historii, to je jasné,“ kýve Janda. „Finanční stránku přestupu vám ale prozradit nemůžu, je to v jednání.“

Pacanda naposledy působil v druholigovém Znojmě a hrál za jeho třetiligovou farmu v Rosicích pod vedením trenéra Karla Jarůška, o kterém se říká, že je to fotbalistův „druhý otec.“

Stál při něm při všech jeho průšvizích, kdy Pacanda řídil opakovaně pod vlivem alkoholu, měl problémy s hracími automaty, nasekal spoustu dluhů, u Jarůška jeden čas dokonce bydlel.

Trpěl depresemi a přiznal se, že uvažoval i o sebevraždě. Nálepky nenapravitelného průšviháře se už nejspíš nikdy nezbaví, což ale Čáslavicím nevadí.

„Srovnal se, chce začít znovu. Druhá liga ve Znojmě pro něj byla moc vysoká soutěž. Potřebuje se dostat zpátky do formy, k tomu je krajský přebor ideální soutěží, pokud se bude fotbalu věnovat,“ říká Janda o fotbalistovi, který prošel i Zlínem, kazašskou Karagandou a slovenskou Moldavou.

Za příchodem 34letého Pacandy stojí opět Jarůšek, který s ambiciózním klubem z Vysočiny spolupracuje.

„Pomáhá nám v manažerských věcech. Objevily se i zprávy, že tady bude trénovat, což není pravda. Trenéra máme, pan Jarůšek to není,“ tvrdí Janda. „Pokud ale přijde s nějakou myšlenkou, určitě ji vyslechneme a budeme respektovat.“

S posilami na hřišti i mimo něj budou chtít Čáslavice vylepšit páté místo z poslední sezony, do níž vstupovaly jako nováček přeboru.

„S takhle zkušenými fotbalisty by se nám umístění mezi nejlepší pětkou mohlo podařit. Motat se kolem pátého místa, to by se nám líbilo. I když v duchu si říkám, že bychom mohli mít i na víc,“ přiznává Janda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud