17. září 2014 • 18:09

Pelta vyzval soupeře: Nebojkotujte dál romský tým

Autor: pta, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozrůstající se bojkot zápasů s týmem TJ Roma Děčím ze třetí třídy na Děčínsku se už řeší u nejvyššího vedení českého fotbalu. Zástupce obou stran si na jednání pozval předseda FAČR Miroslav Pelta a snažil se napjatou situaci urovnat. „Během jednání FAČR neshledala rasový podtext v otázce neuskutečněných utkání a vyzvala všechny zúčastněné, aby odehráli utkání dle rozpisu soutěže,“ stojí v oficiálním prohlášení.



V prvních dvou zápasech sezony čekali fotbalisté TJ Roma Děčín na výkop marně čekali. Soupeři raději zaplatili pokuty a kontumačně prohráli. V dalších dvou kolech se už zápasy odehrály, přesto se napětí v soutěži neuklidnilo.

A tak se do celé situace vložil také Pelta. Při dnešním jednání se zástupci Romy zaručili za bezproblémový průběh dalších utkání ze strany hráčů i fanoušků. Současně připustili, že by už dál nemusel za tým startovat Patrik Herák. Ten byl před třemi lety hlavním aktérem násilného incidentu v nedohraném utkání mezi Loko Děčín a FC Děčín a soupeři nevěří, že by už nepředstavoval pro budoucnost hrozbu. V aktuálním sporu je klíčovou osobou.

Fotbalisté Roma Děčín se zdraví se soupeřem
Fotbalisté Roma Děčín se zdraví se soupeřem

Soupeři Romy vysvětlují svůj odmítavý postoj tím, že se obávají násilností ze strany hráčů a fanoušků romského týmu. A současně odmítají obvinění z rasismu. „Hráči a příznivci jednoho týmu napadli protihráče a rozhodčí. Kluci se teď bojí proti nim hrát. To není o rasismu, ale o chování. Nechceme zkoušet, že se zase něco stane,“ řekl příloze Sportu Český fotbal třeba sekretář Františkova Martin Klein.

Jestli se atmosféra uklidnila, bude jasné už tuto neděli, kdy by TJ Roma měla nastoupit proti FK Bynovec. Podle dřívějších vyjádření se však hrát nemělo. „Poslali zprávu dopředu a hodně nám to ulehčili. Neplatí se náklady na rozhodčí a další věci. Dopředu vím ještě o jednom klubu, co nechce hrát. Může se stát, že díky těm kontumacím Roma Děčín postoupí. Ale nevím, zda by o to měla zájem,“ uvedl Ladislav Ševčík, zástupce OFS Děčín.

Více o situaci kolem týmu Roma Děčín v dnešní příloze Sportu Český fotbal

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud