10. října 2008 • 19:16

Mostu se vzdaluje čelo tabulky

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté exligového Mostu prohráli na domácím hřišti severočeské derby s Ústím nad Labem 0:1 a o víkendu se jejich ztráta na čelo tabulky může výrazně prohloubit.



Nyní na pátém místě stále ztrácejí na vedoucí Jihlavu pět bodů, jejich dnešní soupeř se na ně bodově dotáhl.

Z posledního místa se odpoutaly Vítkovice po výhře 2:0 nad Opavou.

Výsledky - 11. kolo:

Vítkovice - Opava 2:0 (2:0)
Branky: 17. a 35. Diviš. Rozhodčí: Hájek - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Derych, Hrdlovič, Silveira - Mezlík. Diváci: 840.
Vítkovice: Uvarenko - Hrdlovič (71. Silveira), Doležal, Švestka, Derych - Hanák, Motyčka, Mikulenka (60. Křiva), Pulkert - Diviš (87. Fromelius), Poznar. Trenér: Palička.
Opava: Novák - Wirth (46. Půda), Cigánek, Mezlík, Víšek - Partyš, Metelka, Barteska (82. Neubert), Kyša, Jelínek (72. Zapletal) - Halaška. Trenér: Látal.

Domácí převyšovali soupeře hlavně v první polovině utkání rychlým a kombinačním fotbalem. Ve druhé minutě střelu Pulkerta ještě stačil z brankové čáry odvrátit za překonaným Novákem obránce Cigánek. Už po čtvrthodině si ale po rohu Hanáka naskočil u bližší tyče na míč Diviš a domácí vedli. Stejný hráč pak ve 35. minutě zakončil parádní akci opět po přihrávce Hanáka a Opava byla na kolenou.
Ve druhém poločase se Slezané herně zlepšili, ale Barteska obě své příležitosti v 60. a 73. minutě trestuhodně zahodil. Domácí si tak pod vedením trenéra Paličky připsali třetí vítězství v domácím prostředí za sebou.


Most - Ústí nad Labem 0:1 (0:1)
Branka: 31. Dvořák. Rozhodčí: Franěk - Teuber, Štěrba. ŽK: Štumpf, Tonev - Nádeníček, Vondrášek, Martykán. Diváci: 1790.
Most: Paleček - Loos, Webster, Tonev, Trubila - Hrechyshka (46. Schut), Štumpf, Hofmann (63. Boutasgount), Sigmund - Franěk, Mrkvička (68. Jedinák). Trenér: Žák.
Ústí: Novák - Škoda, Valenta, Džuban, Dvořák - Pilík (60. Franc), Volek, Martykán, Benčík (82. Rudnickij) - Nádeníček (84. Karlík), Vondrášek. Trenér: Habanec.

V nervózním a nepříliš pohledném zápase vybojovali fotbalisté Ústí tři body a připsali si již čtvrté vítězství za sebou. Po šesti minutách severočeského derby sice domácí gólman Paleček musel likvidovat šanci Vondráška, na další zajímavý moment před některou z branek se pak ale čekalo až do 31. minuty. V té se rohový kop snesl k nohám Dvořáka a ten zblízka dopravil balon do mostecké branky.
Snaha Baníku o vyrovnání vyznívala dlouho do ztracena. Domácím hráčům scházel v kombinaci potřebný klid i přesnost. Vůbec první pořádnou střelu na bránu Mostečtí zaznamenali v 70. minutě. Fraňkův přímý kop ale skončil jen na tyči.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud