11. října 2008 • 18:16

Sokolov rozstřílel Slovácko

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sokolova se minimálně do neděle posunuli na druhé místo druholigové tabulky. Pomohla jim k tomu jasná výhra 3:0 nad Slováckem.



Díky vítězství 1:0 v Třinci si polepšila i pražská Dukla, která je čtvrtá. Poslední příčku po prohře s rezervou Sparty neopustí po 11. kole Fulnek.

Výsledky - 11. kolo:

Sokolov - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
Branky: 31. Vaněček, 45. Jirouš, 50. Čada. Rozhodčí: Ochotnický - Pospíšil, Koval. ŽK: Chmelíček, Stýskala, Čtvrtníček (všichni 1. FC Slovácko). ČK: 90. Hájovský (Sokolov). Diváci: 1810.
Sokolov: Ilizi - Kaplan, Kura, Hájovský, Čupr - Podrazký, Čada, Šmerda, Vaněček (79. Jungman) - Jirouš (75. Procházka), Salák (64. Duchnič). Trenér: M. Hašek.

Slovácko: Filipko - Kubáň (73. Perůtka), Němčický, Formánek, Ineman - Stýskala, Berger (46. Matůš), Randa, Lysoněk - Chmelíček (73. Čtvrtníček), Gonda. Trenér: Jurkemik.

Až do 30. minuty se hrál nudný fotbal s minimem střel i šancí. Pak ale domácí tým udeřil. Hájovského hlavičku skvěle chytil Filipko, po následném rohovém kopu už se hráči Sokolova radovali. Vaněček se dostal k odraženému míči a obloučkem jej poslal za bezmocného Filipka.

Vstřelená branka dodala domácím sebevědomí, získali územní převahu a dalšími útoky ohrožovali branku Slovácka. Těsně před pauzou Jirouš využil špatnou rozehrávku hostů, obešel dva protihráče a přesnou střelou k tyči nedal Filipkovi šanci.

Do druhé půle vlétli domácí jako uragán a po závaru před branku Slovácka zvýšil Čada v 50. minutě na 3:0. Další gól definitivně zlomil odpor Slovácka, které se zmohlo prakticky jen na střelu Inemana, kterou s přehledem zlikvidoval Ilizi. Domácí tým kontroloval průběh zápasu, hosté zcela rezignovali. V 90. minutě došlo ke strkanici, po níž byl vyloučen Hájovský.


Třinec - Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 53. Zelenka. Rozhodčí: Adámek - Kordula, Kubáň. ŽK: Blaha, Zelenka, Šmíd (všichni Dukla). Diváci: 1302.
Třinec: Lipčák - Lisický, Zítka (79. Szmek), Hupka, Martinčík - Malíř (58. Laureano), Ďurica, Šalamoun, Joukl - Veselý (69. Maceček), Doubek. Trenér: Kouřil.
Dukla: Svoboda - Mikula, Novotný, Vorel, Šmíd - Svatonský, Kolomazník (80. Hanus), Gedeon, Malý (90. Kučera) - Blaha, Zelenka (69. Kulvajt). Trenér: Bittengel.

Fotbalisté Dukly vyhráli 1:0 v Třinci a připsali si už páté vítězství za sebou, po kterém se v neúplné tabulce posunuli na čtvrté místo. O cenném zisku tří body rozhodl svou šestou brankou v sezoně nejlepší střelec Pražanů Luděk Zelenka.

Hosté měli od začátku častěji míč na kopačkách, ale skórovat mohli jako první domácí. Ďurišovu střelu v 19. minutě vytěsnil brankář Svoboda nad břevno. V závěru prvního poločasu nepřekonal domácího gólmana z bezprostřední blízkosti Zelenka.

Krátce po přestávce už autor 92 prvoligových branek uspěl, když nadvakrát překonal Lipčáka a poslal Duklu do vedení. Domácí po gólu zpřesnili rozehrávku, ale jejich koncovka byla nadále žalostná. Důkazem byly obrovské šance Joukla, který v 61. minutě netrefil prázdnou branku a v závěru nastřelil jen nohy brankáře Svobody.


HFK Olomouc - Jihlava 0:0
Rozhodčí: Moláček - Zlámal, Lhoták. ŽK: Čučka, Dadák - Gabriel, Schneider. Diváci: 565.
Olomouc: Doležal - Lošťák (63. Spáčil), Čučka, Zlatohlavý, Josefík - Dadák, Kučerňák, Lukášek, Krutý - Galajda, Korčián (81. Mindenberg). Trenér: Mucha.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Gába, Vepřek - Schneider, Urban, Lovětínský (58. Dupal), Cihlář (72. Veselý) - Rabušic, Faldyna. Trenér: Marko.

Jihlavský lídr druhé ligy nevyzrál na soupeře z dolních pater tabulky a v neděli může přijít o vedení.

Domácí po dlouhé době nastoupili v kompletní sestavě a také měli první šanci. Korčián těsně před brankou ale trestuhodně netrefil míč. Poté se do několika slibných situací dostala Vysočina - nejprve minul Rabušic a dvakrát selhal kanonýr Faldyna.

Ve druhém poločase se úplně sám na hranici domácí šestnáctky zjevil Urban, ale také těsně minul. Skóre mohla otevřít Olomouc, když na malém vápně zůstal osamocený Čučka, jihlavský brankář Vojáček však předvedl výborný zákrok.

Na druhé straně nabídl vedení hostům gólman Doležal, když nastřelil při odkopu Faldynu. Míč se odrazil k Rabušicovi, jehož pokus Doležal konečky prstů vytáhl nad břevno. Poslední šanci změnit bezbrankový výsledek měl domácí Galajda, ale minutu před koncem hlavou minul.


Sparta B - Fulnek 3:2 (2:1)

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud