16. března 2016 • 10:15

Výjimečný výkon talentu ze Sparty. "Zizou" zařídil OSM branek!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanským mladíkům se v úterý povedl zcela unikátní počin. V souboji nejlepších týmů dorostenecké ligy do 19 let zvítězili letenští mladíci nad Příbramí 10:2. Hlavní hvězdou zápasu byl Zinedin Mustedanagič. Bosenský talent sám vstřelil čtyři branky a na dalších čtyřech se výrazně podílel.



V sedmnácti letech má před sebou celou fotbalovou budoucnost. Na úterní zápas s Příbramí ale bude Zinedin Mustedanagič vzpomínat ještě dlouho. Bosenský ofenzivní univerzál měl prsty v osmi z deseti branek, kterými sparťanský dorost vyprovodil ze hřiště druhý tým tabulky z Příbrami.

Nejlepší hráč domácích v zápase nešel udržet. V rozmezí 13. až 17. minuty zvládl nastřílet tři branky, k tomu přidal ještě jeden zásah. Jak informuje sparťanský web, Mustedanagič na další branku přihrál, u jedné měl druhou asistenci a dvě padly po dorážkách jeho střel.

„Určitě to byla zásluha týmu, jak jsme všichni pracovali a vlétli na ně od první minuty,“ zhodnotil skromný Mustedanagič mimořádný výkon na sparťanských stránkách.

Zinedin Mustedanagič (s číslem devět) slaví jednu z branek do sítě příbramských dorostenců
Zinedin Mustedanagič (s číslem devět) slaví jednu z branek do sítě příbramských dorostenců

Spartě v mládežnickém celku, který vede dorosteneckou ligu o neskutečných 24 bodů, roste velký talent. Mustedanagič v sezoně nastřílel už 23 branek a dohání Matěje Pulkraba, který v zimě odešel na hostování do Liberce. Ten má zatím o dva zásahy víc.

"Je nesmírně gólový. Může hrát kdekoliv. Střední zálohu, hrot, podhrot," ocenil kvality bosenského ofenzivního bijce trenér sparťanského dorostu David Holoubek. „Zdenda teď hraje ve fantastické formě, pracuje v tréninku i v utkáních a my všichni ho máme moc rádi."

Sparťanská nová krev vypadá velmi slušně. "Jsem temperamentní záložník s kvalitní technikou. Myslím na budoucnost a beru fotbal vážně, ale nikdy jsem si na trávníku nepřestal hrát, bavit se," popsal sám sebe v hráčském profilu.

Následující roky ukáží, zda svůj velký potenciál přenese i do dospělého fotbalu, kde se bude dál rozvíjet jeho slibně nastartovaná kariéra. Třeba Sparta bude mít svého Zinedine Zidana, francouzskou legendu s téměř identickým jménem. 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud