24. října 2016 • 15:56

Konaté v áčku Sparty chyběl, za juniorku zářil. Plzni dal tři góly

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Plzně s prvním týmem nesměl, ale v dresu juniorky to Tiémoko Konaté proti Západočechům rozbalil. Na výhře 5:3 se bývalý člen A týmu podílel hattrickem a další dvě branky obstaral Matěj Pulkrab. Společně s ním nastoupili v základní sestavě Sparty další tři stálí členové letenského A týmu.



Ačkoliv se ta varianta přímo nabízela, z Letné zaznělo kategorické NE. „Ano, dobré výkony Tiémoka Konatého sledujeme, ale není to pro mě téma,“ odmítl v minulém týdnu sparťanský trenér David Holoubek použití tajného žolíka v nedělním šlágru. V Plzni, kde Pražené prohráli 0:1, jim hráč Konatého formátu citelně scházel.

Nicméně fotbalista z Pobřeží slonoviny, který byl v srpnu po snaze vynutit si přestup ze Sparty a nedostavil se na trénink, přesunutý do juniorského týmu, o pikantní souboj s Plzní nepřišel.

Proti Viktorii nastoupil alespoň v dresu juniorského výběru. V základní sestavě nastoupili také čtyři hráči, kteří patří do prvního týmu. Jednalo se o Costu, Daniela Holzera, Josefa Šurala a Matěje Pulkraba. Na trávníku však nejvíce rezonovala dvě jména. Konaté a Pulkrab. První jmenovaný vstřelil Západočechům hattrick, mladší spoluhráč na rozdíl od nedělního duelu mířil přesně dvakrát.

První branku vstřelil Konaté v 10. minutě, kdy vyzrál na hostujícího brankáře a pohodlně zavěsil. Na druhou trefu v zápase čekal až do 69. minuty. V pokutovém území se zbavil obránce a podruhé úspěšně překonal plzeňského brankáře. Hattrick završil 26letý fotbalista v 90. minutě. Z půlky upláchl hostující obraně a „blafákem“ stanovil výsledek na konečných 5:3 pro Spartu.

Čtveřice z A týmu vydržela na trávníku pouze jeden poločas. Plzeň do pondělního utkání nepostavila ani jednoho z hráčů A týmu.

Základní sestava Sparty: Štorc – Sváta, Costa, Kadlec Milan – Holzer, Císařovský, Špaček, Palečko, Šural – Pulkrab, Konaté

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 1:0. Rozhodl Krmenčík, mistr se dotáhl na lídra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud