11. května 2011 • 19:55

Zázrak se nekonal, finále si zahraje Olomouc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Blažek daroval Letenským druhý gól, Kuchta slavil jako Haaland. 2:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce si nenechali ujít historicky první účast ve finále Ondrášovka Cupu a v semifinálové odvetě proti Slavii stvrdili svůj postup vítězstvím 1:0.



Po kontumační výhře 3:0 z prvního zápasu, který musel být předčasně ukončen kvůli výtržnostem fanoušků, měla Sigma domácí odvetu ve své režii a o jejím vítězstvím rozhodl v 56. minutě Hořava.

Olomouc si ve finále zahraje 25. května proti Mladé Boleslavi buď v Jihlavě nebo Hradci Králové, o dějišti ve čtvrtek rozhodne svaz.

Bez lehce zraněného tahouna a kanonýra Kisela Slavia o zázrak usilovala marně. Hned z první akce domácích mohla naopak inkasovat, ale první finální pas z dílny záložníka Bajera promarnil Petr a Vaniaka neprostřelil.

Žádná ofenzivní lavina Pražanů se nekonala. Domácí je drželi na distanc až do 32. minuty, kdy se po rohovém kopu do míče hlavou položil Čelůstka a Drobisz musel vytasit reflexivní zákrok pravou rukou.

Sigma kontrovala velkou šancí Petra, který však z malého vápna přestřelil. A další Bajerovu přihrávku za obranu nevyužil v závěru poločasu ani Navrátil, který se špatně postaveným Vaniakem obstřelil i prázdnou část branky.

Patnáct fanoušků v sektoru Slavie jen mlčky přihlíželo útočnému trápení hostů. Domácí měli i druhý poločas pod kontrolou. Lepší kombinací se dostávali na dostřel Vaniaka, který však v 52. minutě bravurně vyřešil průnik a kličku Navrátila.

Inkasoval až o čtyři minuty později. Hořava vybojoval míč v hloubi pole, vyměnil si jej se Šultesem a pak ho z malého vápna poslal přes brankáře do sítě. Závěr už byl jen formalitou a dohrál se bez výrazného vzruchu.

Sigma Olomouc - Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 56. Hořava. Rozhodčí: Jílek - Urban, Marek. Bez karet. Diváci: 1866.
První zápas: 3:0, postupuje Olomouc.

Sestavy:

Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer (71. Pospíšil), Rossi, Hořava - Petr (61. Přikryl), Šultes, Navrátil (78. Doležal). Trenér: Psotka.

Slavia: Vaniak - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Hora (63. Milutinovič), Janda (77. Petrák), Jarolím, Koreš - Pospěch, Vlček (68. Hurka). Trenér: Petrouš.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Trenér Zdeněk Psotka dovedl olomoucké fotbalisty k první finálové účasti v národním poháru. "Jsme hrozně rádi, že se to podařilo a dostali jsme se tam. Pořád máme šanci hrát Evropskou ligu," pochvaloval si Psotka.

Podle něj se týmu po kontumační výhře z Edenu v odvetě dýchalo lépe. "Hodně to ovlivnilo, že jsme měli náskok tří branek," připustil Psotka. "Utkání mělo velké tempo v prvním poločase. Slavia hrála dobře na brejky, my jsme měli několik šancí, které jsme neproměnili. Rozhodl ale vstřelený gól ve druhém poločase," dodal.

Slavii se po kontumační prohře senzační obrat nevydařil. V Olomouci se k němu vlastně ani nepřiblížila. "Samozřejmě, že jsme v hráčích živili naději, že zázraky se občas ve fotbale dějí. Ale Olomouc je strašně silná v domácím prostředí, dlouho je pohromadě a je tam vidět práce," řekl trenér Michal Petrouš.
I týden po událostech provázející první semifinálovou partii to v něm ještě vřelo. Petrouš se po těsné prohře v odvetě utvrdil v přesvědčení, že týmu zlomilo vaz řádění vlastních fanoušků.

"Dochází mi to čím dál tím víc. Zkazili nám naši práci. Vzali nám šanci bojovat o úspěch. Místo aby nás v naší situaci podpořili a hnali nás za vítězstvím, tak nám to zkazili," řekl Petrouš.

Zklamala ho i slabá podpora slavistických příznivců na Hané. V sektoru hostů nebylo více než dvacet hlav. "Avizovali, že přijedou ve velkém počtu a já jsme tam viděl prázdný sektor. Asi vlak měl zpoždění," utrousil jízlivě Petrouš.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud