25. května 2011 • 22:56

Hořava jako Messi! Krásný gól Olomouci nestačil

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - I na tuzemských trávnících padají nádherné góly. Jeden byl k vidění ve finále Ondrášovka Cupu mezi Sigmou Olomouc a Mladou Boleslaví, kde se nádherným sólem blýskl olomoucký středopolař Tomáš Hořava. Přesto se nakonec radoval tým z města škodovek.



Finálový zápas domácího poháru nabídl v perfektní atmosféře zajímavý fotbal, nervy drásající penaltový rozstřel i řádění diváků.

Hvězdným okamžikem napínavého duelu však byl bezpochyby první gól z kopačky Tomáše Hořavy, záložníka olomoucké Sigmy.

Skvostná akce z 59. minuty začala černou prací Jana Schulmeistera, který vylákal až k postranní čáře stopera Petra Johanu a ještě stačil přiťuknout míč do běhu Hořavovi.

Pak už to byla jen spanilá jízda.

Hořavovi sice dýchal na záda Václav Procházka, ale jeho pokusu o kontakt se olomoucký záložník elegantně vyhnul. Jak získal rychlost, udělal snadno sochy i ze statických Adriana Rolka a Radka Šírla.

Levý obránce Boleslavi jako by při tom chtěl soupeři složit dopředu hold. Aspoň tak vypadal telemark, do kterého rezignovaně klekl.

Na poslední chvíli si to k Hořavovi přihasil ještě boleslavský bek Jan Kysela, ale už bylo pozdě. Fotbalista ve svítivých kopačkách jen lehce dloubl do míče a poslal jej vedle gólmana Miroslava Millera do sítě – 1:0 pro Olomouc!

Připomínalo to sólo Lionela Messiho ze čtvrtfinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. Hotová fotbalová báseň!

Hořava ji navíc složil v den, kdy o něm velmi pochvalně mluvil reprezentační kouč Michal Bílek. Ten při zveřejnění nominace na Kirin Cup přiznal, že právě Hořavu by v případě, že by nejel s jedenadvacítkou na mistrovství Evropy, určitě do Japonska vzal.

Rozvášněné fanoušky nakonec musela uklidňovat policie
Rozvášněné fanoušky nakonec musela uklidňovat policie

Přesto nakonec opouštěl olomoucký režisér jihlavský trávník zdrcen. Boleslav totiž stačila vyrovnat a v penaltovém rozstřelu nakonec měla pevnější nervy. Jedním z hráčů Sigmy, kteří zklamali, byl právě Hořava, který vůbec netrefil bránu.

„Přitom na tréninku jsem penalty dával. Měl jsem být chladnokrevnější,“ soukal ze sebe hrdina zápasu.

Mimochodem – podobně zahodil pokutový kop v této sezoně i Messi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud